haber

Editor in chief

Latest Articles

Kış hastalıklarından korunmak için beslenme önerileri

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, soğuk havaların etkisini artırdığı günlerde bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdaların tüketilmesiyle...

Geleceğin kentlerine ilham olacak bir proje

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Furkan Özata, Kıvılcım Yavuz ve Furkan Şahin, jürisinde mimarlık dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı “Archisections: Yaratıcı ve İlham...

Kâzım​’ın hikayesi ölümsüzleşiyor

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Kaya’nın İzmir’de bitpazarından 5 TL’ye aldığı mektupların sahibini araştırırken hikayesinden etkilenip belgeselini yaptığı Türkiye’nin dağ...

Yeni yılın vazgeçilmez yiyeceği mutluluk veriyor

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmesi hindi eti; bitter çikolata, kuşkonmaz, yer elması, muz ve yoğurt dahil mutluluk veren en iyi altı gıda arasında yer alıyor. Yaşar...

Üniversite maratonundaki liselilere katkı

Yaşar Üniversitesi, üniversite hazırlık maratonu döneminde adayların doğru bölüm tercihi yapmalarına katkı sağlamak amacıyla “Eğitim ve Tanıtım Günleri” düzenledi. İzmir ve Manisa’daki toplam 97...

‘Cordelion Gastronomi ve Mutfak Sanatları Merkezi’ için imzalar atıldı

 Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi, Karşıyaka’da kurulacak Cordelion Gastronomi ve Mutfak Sanatları Merkezi için işbirliği protokolü imzaladı. Türkiye’de gastronominin gelişimine katkı sunmak, başta Ege...

Yaşar Üniversitesi Senfoni Orkestrasından Yeni Yıl Konseri

Yaşar Üniversitesi Senfoni Orkestrası, bu sezon üçüncü kez Yeni Yıl Konseri ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde dinleyicilerle buluştu. Şef Antonio Pirolli yönetimindeki konserde,...

Başaktan Buğdaya, Undan Ekmeğe…

Yaşar Üniversitesi Gıda İşleme Bölümü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Başaktan Buğdaya, Undan Ekmeğe: Sürdürülebilir Üretim için Tahıl Sektörünün Değerlendirilmesi” başlıklı panelde ekmekle ilgili bitmeyen tartışmalardan;...