Türk Mutfağı Haftası’na Özel

Türk Mutfağı Haftası’na Özel İzmir lezzetleri Sunumu

Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenledi. Uygulama Mutfağı’nda gerçekleşen etkinlikte; Tire köfteden İzmir kumrusuna, koruk şerbetinden enginarlı midye dolmaya coğrafi işaretli ürünler sunuldu.

Her yıl farklı bir temanın kullanıldığı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nda, bu yıl “Sürdürülebilir Türk Mutfağı: sağlıklı, geleneksel, atıksız” ana temasıyla ve 81 ilin coğrafi işaretli ürünleriyle Türk Mutfağı’nın tanıtılması hedeflendi.

Etkinliğe; Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aylin Güney, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kerem Çevik, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. İge Pırnar, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İzmir’in Coğrafi İşaretli Ürünleri konulu sunum yapan Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, coğrafi işaretli ürünlerin gastronomi turizmi açısından önemini anlattı.

Prof. Dr. Seda Genç,-Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı

LEZZETLİ MENÜ

Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Türk Mutfağı Haftası sebebiyle coğrafi işaretli İzmir ve Ege lezzetlerinin sunulduğu bir etkinlik düzenledi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı’nda gerçekleşen etkinliğin Türk Mutfağı menüsünde; Tire Köfte, Nohut Ekmeği üzerine Çamur Peynir ve Çekiçte Zeytinyağı, Bademli Koruk Şerbeti, Beydağ Simit Dürüm, Urla Sakız Enginarlı Midye Dolma, Ödemiş Patates Hoplatma, Dedebağ Keşkeği, Kaymaklı Şambali, Cevizli Aydın İnciri Tatlısı, Soma Helvası, Çeşme Damla Sakızlı Mini Kurabiye, Torbalı Kuru Domatesli İzmir Kumrusu, İzmir Lokması yer aldı.