YAŞAR’A AVRUPA’DAN İKİ ÖDÜL

 Yaşar Üniversitesi  Avrupa Birliği’nden iki ayrı ödül ile döndü

 Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, öğrencileri için yürüttüğü “Program Dışı Etkinlikler” projesi ile 2012 Avrupa Dil Ödülü’nü kazandı. Ayrıca Avrupa Birliği Merkezi de Erasmus öğrencilerine Türkçe eğitimi verdiği “Erasmus Yoğun Türkçe Kursu” başlıklı projesiyle teşvik belgesi almaya layık görüldü. 

 Ödüle layık görülen “Program Dışı Etkinlikler” projesi hakkında konuşan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Engin Ayvaz “Bu ödülü aldığımız proje olan ders dışı etkinlikler öğretim programımızın önemli bir parçası. Yıl boyu süren yarışmalar, oyunlar, konserler ve diğer eğlenceli etkinliklerle öğrencilerimizin dil öğretimini pekiştiriyoruz. Bu etkinlikleri düzenleyen öğretim elemanlarımızın emekleri alkışı hakediyor.” dedi.

 Teşvik belgesi alan “Erasmus Yoğun Türkçe Kursu” projesi hakkında görüşlerini bildiren AB Merkezi Müdürü Ayselin Yıldız, Türkçeyi 1 ay gibi kısa bir sürede sadece teorik derslerle değil, birçok kültürel ve sosyal faaliyetlerle de destekleyerek Erasmus öğrencilerine öğretebilmekten duydukları memnuniyeti  belirtti. Yıldız, aldıkları teşvik belgesinin Türkçe kursunu tüm yabancı öğrenciler için yaygınlaştırmada önemli bir motivasyon olduğunu vurgulayarak, projede emeği geçen tüm ekibi başarılarından dolayı tebrik etti. 
AVRUPA DİL ÖDÜLÜ NEDİR?

 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans) tarafından verilen Avrupa Dil Ödülü’nün amacı, dil eğitim ve öğretimi alanındaki en yeni ve uygulamada performansı en yüksek yaklaşımları, yöntemleri ve teknikleri teşvik etmek ve Avrupa genelinde yaygınlaştırmaktır. Bu amaçla her yıl  düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin pek çok ilk, orta ve yükseköğretim kurumu düzenlemiş oldukları projeler ile başvurmaktadır.  Avrupa Dil Ödülü’nü kazanan ve teşvik alan kurumların başarılı uygulamaları dil öğretimi alanında diğer kurumlara örnek gösterilmekte ve desteklenmektedir.

no images were found