İzmir’in gururları

Sporda İzmir’in yüzünü üniversiteli öğrenciler güldürüyor

EXPO 2020 heyecanın dorukta olduğu şu günlerde İzmir’de aynı zamanda Yaşarlı öğrencilerin kente kazandırdığı şampiyonlukların gururu da yaşanıyor

 Yaşar Üniversitesi (Y.Ü) adına ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren öğrenciler  üniversite üst yönetimi tarafından ödüllendirildi. Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu’nda  düzenlenen törende yüzme, triatlon, satranç, tenis, basketbol, voleybol ve Amerikan futbol takımı sporcularına ve antrenörlerine plaketleri verildi. Törene  Y.Ü Mütevelli Heyet  Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Y.Ü Mütevelli  Heyet  Üyesi Aykut Güsar, Y.Ü Mütevelli Heyet  Üyesi Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu; Rektör Prof.Dr.Murat Barkan ve sporcuların aileleri katıldı.  

 İZMİR’E KAZANDIRDILAR

Öğrencilerin kazandığı derecelerin aynı zamanda kent için büyük bir kazanım olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, ’’Spor alanında yüzü gülmeyen İzmir için gurur tablosu oluşturan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Sizlerle gurur duyuyorum.’’ dedi. Barkan, öğrencilerden önümüzdeki yıl edindikleri başarılarını arttırmalarını ve derecelerini daha yükseğe çıkartmalarını beklediğini söyledi.

 ŞAMPİYON ÖĞRENCİLER

 Türkiye Üniversiteler Triatlon Şampiyonası birincisi Ece Bakıcı, Türkiye Üniversiteler Yüzme Şampiyonası’nda 200 metre serbest 1’inci, 200 metre karışık 2’inci, 5O metre sırtüstü 3’üncüsü Beliz Şen, Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda 100 kelebek 59:74 derecesi ile 45 sporcu içinde 3’üncü gelen Berk Alp, Türkiye Üniversiteler Basketbol 1. Ligi Grup üçüncüsü Yaşar Basketbol Takımı, Türkiye Üniversiteler Voleybol 1. Ligi grup birincisi Yaşar Voleybol Takımı, Üniversiteler Korumalı Futbol Ligi grup ikincisi olarak süper lige yükselen Yaşar Amerikan Futbol Takımı,  Türkiye Üniversiteler Satranç Şampiyonası üçüncüsü Işıl Diril,  Türkiye Üniversiteler Bayanlar Tenis 2. Bayanlar Liginde grup birincisi olarak 1. Lig’e yükselen Yaşar tenis takımı, Türkiye Üniversiteler Tenis 1. Ligi erkek grup ikincisi olan Yaşar Erkekler Tenis takımı Y.Ü Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Y.Ü Mütevelli Heyet Üyesi Aykut Güsar, Y.Ü Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Altan Çilingiroğlu ve Rektör Murat Barkan tarafından plaketi ile onurlandırıldı.

no images were found