Dünyaca ünlü iktisatçı Yaşar’da

Dünyanın en iyi ilk 500 iktisatçısı arasında gösterilen Prof. Dr. Erinç Yeldan Yaşar Üniversitesi akademik idari kadrosuna katıldı.

Ekonomi alanındaki çalışmalarıyla ve ödülleriyle uluslararası platformlarda Türkiye’nin adından gururla söz ettiren Prof. Dr.Yeldan, öğrencilere bilgi birikimini aktarmaya bundan böyle Yaşar Üniversitesi’nde devam edecek.

Avrupa Ekonomi Birliği’nin yayınladığı “Dünyanın en iyi ilk 500 iktisatçısı” listesinde yer alan tek Türk akademisyen olan Prof. Dr. Erinç Yeldan, Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevine getirildi.

Türkiye ve uluslararası iktisat alanında çok sayıda bilimsel araştırma ve makalesi bulunan Prof. Dr. Yeldan, önümüzdeki akademik yılda Yaşar Üniversitesi’nde ders verecek.

Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı’na dünyaca ünlü iktisatçı Prof. Dr. Erinç Yeldan getirildi. Uluslararası ekonomi, uygulamalı genel denge ve makro ekonomik modeller üzerine çalışma yürüten, çok sayıda uluslararası bilimsel araştırma ve makalesi bulunan Prof. Dr. Yeldan, 2012-2013 akademik yılında  Yaşar Üniversitesi öğrencilerine iktisat eğitimi verecek.

Türkiye’nin en genç profesörlerinden olan ünlü iktisatçı Prof. Dr. Yeldan, Avrupa Ekonomi Birliği tarafından “Dünyanın en iyi 500 iktisatçısı” listesinde 131’inci sırada yer alan tek Türk akademisyen olma ünvanını taşıyor. Türkiye Bilimler Akademisi’nden (TÜBA) bilim teşvik ödülü sahibi de olan Prof. Dr Yeldan’ın iktisat alanında çok sayıda kitabı da bulunuyor.

no images were found