Plaket Bakan Bağış’tan

Plaket Bakan Bağış’tan

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Genç Çevirmenler Yarışması’nda” İngilizce dalında birinci gelen Yaşar Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Oluş Büyükağaoğlu plaketini Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın elinden aldı.

Çeviri Yarışması
68 öğrenciyi geride bıraktı

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Genç Çevirmenler Yarışması’nın plaket töreni İstanbul’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Plaza’da gerçekleştirildi. Törene Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’in yanı sıra çok sayıda bürokrat, akademisyen ve öğrenci katıldı. 27 üniversite bünyesindeki 37 bölümden 68’i İngilizce, 23’ü Almanca ve 18’i Fransızca dallarında olmak üzere toplam 109 öğrenci katıldığı yarışmada İngilizce dalında birinci gelen Yaşar Üniversitesi öğrencisi Oluş Büyükağaoğlu plaketini Bakan Egemen Bağış’ın elinden aldı.

Çeviri Yarışması
Dil yeterliliğimiz az

Törende konuşan Bakan Egemen Bağış yabancı dil eğitiminin önemine değinerek şunları söyledi:
“Artık biz sadece devletin kadrolu elemanlarının değil öğrencilerinin, geleceğin yöneticilerinin de yaptığı çeviriler sayesinde bu ülkenin hukuk, yaşam, demokrasi, şeffaflık standartlarını artıracak müktesebat çevirilerinde de işbirliği yapıyoruz. 27 farklı üniversitenin bu yarışmaya ilgi göstermesi, AB sürecini yani Türkiye’nin reform, demokratikleşme, şeffaflaşma sürecini Türkiye’nin tamamının benimsediğini ortaya koyar. Artık bu Türkiye’nin tamamının benimsediği bir süreç haline gelmiştir. Bizim kadar çocuklarının dil eğitimine önem veren, kültürel altyapısı olan bir ülke azdır ama maalesef ülkemizde, eğitimde 6 yıl başka bir dili alsa bile dil yeterliliği çok azdır. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığımız ile önümüzdeki süreçte dil e