Mimarlık bölüm başkanları Yaşar’da buluştu

Türkiye’deki mimarlık fakültelerini tek çatı altında buluşturan Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu Toplantısı, Yaşar Üniversitesi’nde başladı. Etkinlik 2 gün boyunca sunumlar ile sürecek

TMMOB tarafından 35’incisi düzenlenen Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu Toplantısı Yaşar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı. Türkiye’deki çok sayıda üniversiteden mimarlık bölüm başkanlarının katıldığı etkinlik 2 gün sürecek.

Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen açılış törenine Yaşar Üniversitesi (YÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, YÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfun Taner, YÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Gülsüm Baydar ve YÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Malike Özsoy ve akademisyenler katıldı.

Mimarlık eğitimi masaya yatırılacak

Mimarlık mesleğinin ve eğitiminin kritiğinin yapılacağı oturumlarda, çalışma gruplarının Bologna reformları, sektörel meslekler, öğrenci merkezli eğitim, stajda kalite ve değerlendirme, akademik yükseltme ve atama çalışma üzerine sunumları ve yeni açılan mimarlık bölümlerinin tanıtımları gerçekleşecek.

 Haber : Uğur Şahin Umman- Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4. sınıf öğrencisi