Matematiğin şampiyonlarının koçu Yaşar’dan

Prof. Dr. Rafail Alizade-Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi

 

Matematiğin dahi çocuklarını Yaşarlı akademisyen yetiştiriyor

Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rafail Alizade’nin takım koçluğunu üstlendiği Türk Matematik A Milli Takımı, 17. Genç Balkan Matematik Olimpiyatları’nda madalya şampiyonu oldu. Matematiğin dahi gençleri 4 altın, 2 gümüş madalya ile 18 ülkeden 19 takımı geride bırakmayı başardı.

math (1)

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nın organizasyonuyla Antalya’da düzenlenen 17. Genç Balkan Matematik Olimpiyatları’na Türk yarışmacılar damga vurdu. Dünyanın dört bir yanından yarışmacıların katılımıyla gerçekleştirilen olimpiyatlarda Türk Matematik A Milli Takımı 4 altın ve 2 gümüş madalya ile madalya sıralamasında birinci oldu. Matematik Olimpiyatları’na    Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rafail Alizade’nin takım liderliğinde hazırlanan 11-15 yaş arası Türk yarışmacılardan Ahmet İleri, Ömer Avcı, Enes Faruk Çona ve Mehmet Ali Şimşek altın; İlker Can Çiçek ve Ömer Yılmaz da gümüş madalya kazandılar. Olimpiyatlarda ayrıca Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Refet Polat da sınav komisyon başkanı olarak görev aldı.

 Prof. Dr. Rafail Alizade-Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Rafail Alizade-Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi

 

Yarışmaya hangi ülkeler katıldı

Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Yunanistan, Makedonya, Moldova, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Türkiye, Azerbaycan, Fransa, Endonezya, Kazakistan, Filipinler, Suudi Arabistan, Tacikistan, Amerika Birleşik Devletleri