Yaşar yeni akademik yıla hazır

Ender Duran, Prof. Dr. Levent Kandiller, Prof. Dr. Murat Barkan, Prof. Gören Bulut, Prof. Dr. Behzat Gürkan, Prof. Dr. Ali Nazım Sözer

Yaşar’da Lisans Öğrencileri Yüksek Lisans Için Mezuniyet Beklemeyecek

Mezunlarının iş hayatına atılma oranı yüzde 80 gibi yüksek bir rakamı bulan Yaşar Üniversitesi bu yıl başlattığı 2 yeni program ve 1 bölümün yanı sıra öğrencilerine sunacağı ayrıcalıklarla 2013-2014 akademik yılına hazır.

Başta İzmir olmak üzere Ege’nin gelecek ihtiyaçlarını da dikkate alan Yaşar Üniversitesi yeni akademik yılda Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı, Marina İşletme Programı ve Animasyon Bölümü’nü başlatıyor. Türkiye’de ilk kez uygulanacak yepyeni bir modeli de hayata geçiren Yaşar Üniversitesi lisans öğrencilerine mezun olmadan yüksek lisans yapma fırsatı sunuyor.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan düzenlediği basın toplantısında 2013-2014 akademik yılı öncesi açılan yeni bölüm ve programlar ile öğrencilere sunulacak yepyeni ayrıcalıkları kamuoyuna duyurdu. Toplantıya Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Gören Bulut,  Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Kandiller, Yaşar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Behzat Gürkan, Genel Sekreter Ender Duran, Yaşar Üniversitesi Medya İlişkileri Koordinatörü Hakan Atis de katıldı.

Ender Duran, Prof. Dr. Levent Kandiller, Prof. Dr. Murat Barkan, Prof. Gören Bulut, Prof. Dr. Behzat Gürkan, Prof. Dr. Ali Nazım Sözer
Ender Duran, Prof. Dr. Levent Kandiller, Prof. Dr. Murat Barkan, Prof. Gören Bulut, Prof. Dr. Behzat Gürkan, Prof. Dr. Ali Nazım Sözer

Motivasyon kaybına tahammül yok

Yaşar Üniversitesi’nin 2010-2011 döneminden bu yana sunduğu “Bölümler Arası Yatay Geçiş” fırsatıyla bölüm değiştirme ihtiyacı duyan öğrencilere bünyesindeki başka bir fakülteye geçme şansı tanıdıklarını hatırlatan Prof. Dr. Murat Barkan, “Üniversite yaşamının hayal kırıklıklarının yaratacağı mutluluk enerjisi ve moral, motivasyon kaybına tahammülü yoktur. Tersine, bu alanda esneklik ve çeşitlendirme sağlayarak öğrenme arzusunu daha da arttıracak; bunu da başarma tutkusuna dönüştürecek olanaklar geliştirdik ve bunları öğrencilerimize sunduk” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan düzenlediği basın toplantısında 2013-2014 akademik yılı öncesi açılan yeni bölüm ve programlar ile öğrencilere sunulacak yepyeni ayrıcalıkları kamuoyuna duyurdu.
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan düzenlediği basın toplantısında 2013-2014 akademik yılı öncesi açılan yeni bölüm ve programlar ile öğrencilere sunulacak yepyeni ayrıcalıkları kamuoyuna duyurdu.

Meslek Yüksekokulu öğrencilerine büyük şans

Öğrenme arzusunu kısıtlayan engelleri ortadan kaldırdıklarını bu nedenle de bu yıl artarak ‘dikey esneklik’ ve ‘çeşitlilik’ kavramlarını öğrencilere sunacaklarını belirten Barkan şöyle devam etti:

“Yıllardır Meslek Yüksekokulumuzun ön-lisans programları ile fakültelerimizin ilgili bölümlerine ‘Dikey Geçiş’ fırsatını öğrencilerimize arttırarak sunduk. Dahası, Meslek Yüksekokulumuzda bir yeni bir program açarken sektör analizlerimizin gösterdiği uzman ihtiyacını ve fakülte bölümlerine dikey geçiş olanağını gözettik. Bu sayede, dikey geçiş fırsatını yakalayan bir öğrencimiz üniversite birinciliğini almıştı. Bu yıl öncelik ve ağırlık verdiğimiz dikey esneklik ve çeşitlendirme uygulamalarımız sayesinde eğitimde fırsat eşitliği ve bu hakkın yaygınlaştırılması amacıyla dikey geçiş kontenjanlarımızı arttırdık. Böylece Meslek Yüksekokulumuzun başarılı öğrencileri lisans tamamlama şansını daha fazla elde edecektir.”

Mezun olmadan yüksek lisans imkanı

Yaşarlı öğrencilere mezun olmadan yüksek lisans yapabilme hakkı sağlayan yeni model hakkında bilgi veren Prof. Dr. Behzat Gürkan ise şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye’de ilk kez Yaşar’da uygulanacak olan modele göre Yaşar Üniversitesi’nin fakülte mezunları, arzu ettikleri ve “Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı” tercih ettikleri takdirde ALES ve benzeri ek bir yükümlülük üstlenmeden yüksek lisans eğitimlerine devam edebilecek ve Üniversiteden “Master derecesi” ile mezun olabilecek. Bu ayrıcalık, Meslek Yüksekokulu’ndan herhangi bir fakülteye dikey geçiş olanağından yararlanarak lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler için de geçerli.”

Hangi alanlarda yüksek lisans yapılabilecek

Hem akademi hem de iş hayatında önem taşıyan yüksek lisans eğitimine başlamak isteyen öğrenciler için büyük fırsat sunan model 2013-2014 akademik yılında, öncelikle Fen Bilimleri Enstitüsü’nün Aktüerya Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Mimarlık, İç Mimarlık, Matematik hayata geçecek. Buna göre Fakültelerin 4’üncü sınıf öğrencileri Yaşar Üniversitesi’nin Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerine bağlı tüm ana bilim dallarında yüksek lisans yapma fırsatını yakalayacaklar. Bu öğrencilerin bursları da mezuniyet başarı durumlarına bağlı olarak devam edebilecek.

Yeni açılan bölüm ve programlar hakkında bilgi veren akademisyenler ise şunları söylediler:

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Gören Bulut, “Film Tasarımı ile Grafik Tasarım Bölümlerimizde oluşturduğumuz güçlü bir kadro ve teknolojik alt yapımız zaten vardı. Bu kaynağın sağladığı olanakları da değerlendirerek 2013-2014 döneminden başlayarak öğrencilerimize yeni bir uzmanlaşma alanı daha yarattık. Bu yıl Sanat ve Tasarım Fakültesi Animasyon Bölümü’ne öğrenci alıyoruz” dedi.

İnovasyonda 3’üncü nesil üniversite

 Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Kandiller ise “Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin Animasyon Bölümü, Mühendislik Fakültemizin Bilgisayar, Yazılım ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri için de ikinci ana-dal ve yan dal olanağı sunuyor. Bilgisayar Oyunları, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de cazibesi giderek artan bir sektör. Bu alanda Mühendislik, İletişim ile Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin ortak alanı olarak Bilgisayar Oyunları Tasarımı programını açabileceğiz. Sanat Tasarım ve Mühendislik Fakültelerinin etkileşiminden bahsederken Endüstriyel Tasarım ile Mühendislik bölümlerinin ilişkilerini de zikredebiliriz. Fonksiyonel tasarım için katı hal modelleme ve hızlı prototipleme araçlarını kullanmada işbirliklerimiz oluyor. Bu fakülteler arası işbirliği, sözünü ettiğimiz uzmanlık yanında yakın bir gelecekte, Mühendislik Fakültemizde Bilgisayar, Yazılım ve Elektrik-Elektronik Bölümlerinin öğrencileriyle birlikte, hava, kara ve deniz ulaştırma sektörlerinde cazibesi artan ‘Navigasyon’ ve ‘Modelleme ve Simülasyon’ alanlarında da ek öğrenme ve uzmanlaşma fırsatını sunabilecek. Böylece, ortak, esnek ve çeşitlendirilmiş öğrenme alanlarının yaratılması ve çeşitlendirilmesi çalışmaları artarak sürecek. Çok rağbet gören FBE İşletme mühendisliği yüksek lisans programının katkılarıyla girişimcilik, inovasyon ve yeni iş geliştirme konularında 3’üncü nesil üniversitesi olduğumuzu kanıtlıyoruz” dedi.

Uluslararası Hukuk Merkezi açılıyor

 Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Nazım Sözer de önümüzdeki Eylül ayında Yaşar Üniversitesi bünyesinde bir Uluslararası Hukuk Merkezi’nin faaliyete geçeceğini duyurdu. Sözer merkez sayesinde hukuk öğrencilerinin ülkemizde 1 yıldır uygulanan uluslar arası hakemlik mevzusu ile tanışacaklarını söyledi.