Kampüste tango rüzgarı

Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası Türkiye’nin ilk bandoneon virtüözü Tolga Salman’ı ağırladı. Şef  Hakan Şensoy yönetiminde gerçekleştirilen konserde dünyaca ünlü sanatçı Astor Piazzolla’nın alanında hit olmuş tango eserlerine yer verildi..

TANGO

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen konsere sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Konserde Astor Piazzolla’nın ‘Mumuki’, ‘Libertango’, Edward Grieg’in ‘Holberg Suite’ ve Şef Hakan Şensoy’un ‘Düğün Evi’ gibi eserlerine yer verildi. 2004 yılından bu yana Mensing Çağdaş Dünya Tango Müzisyenleri listesinde yer alan bandoneon virtüözü Tolga Salman’ın performansı ise dinleyicilerden büyük alkış aldı.

TANGO (1)

 

Tolga Salman Kimdir

 Tolga Salman, klasik batı müziği eğitimini Türkiye ve Almanya’da tamamladı. Astor Piazzolla, Dino Saluzzi ve Orhan Avşar gibi modern tango müziğinin önde gelen bestecileri ve uyarlama ustalarının etkisiyle Arjantin ve Uruguay konser tangolarına duyduğu ilgi nedeniyle 2002 yılında bandoneon çalışmalarına otodidaktik olarak yoğunlaştı. Viyolonsel sanatçısı kardeşi Koray Salman ile birlikte Salman Duo isimli tango oda müziği grubunu kuran Tolga Salman, Almanya’nın Krefeld kentinde, Krefeld Belediyesi Kültür Ofisi tarafından 1996’dan beri her iki yılda bir düzenlenen Bandoneon Festivali’ne de solo konsertist olarak katılmaktadır.

 Bandoneon nedir

Arjantin’de tangonun sembolü sayılan bandoneon tuşlu ve körüklü bir müzik aleti.