Bilişim dahileri aranıyor

Yaşar Üniversitesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü  liseli gençler arasında ödüllü yazılım projesi başlattı. Proje, eğlenerek öğreten yazılımları ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Meslek Yüksekokulu Bilgi Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı bilişim sektörüne destek vermek amacıyla liselerarası ödüllü yazılım projesi başlattı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkısıyla gerçekleştirilen projeye bilgisayar yazılımları, mobil ve web uygulamaları konusunda ilgisi ve bilgisi olan gençler başvurabilecek.

egitimlence

Eğlenerek öğrenecekler

İzmir il sınırları içinde yer alan tüm meslek ve teknik lise öğrencilerinin başvurabileceği proje “EĞİTİMLENCE: eğlenerek öğrenmektir” ana teması ile gerçekleştirilecek. Açık kaynaklı yazılım ve uygulama geliştirmek konusunda eğlenceli ve yaratıcı bir zemin oluşturmak amacıyla başlatılan projede öğrenciler yaratıcılıklarını da ortayla koyabilecekler. Ödüllü proje için katılımcıların ve konuların üniversite koordinatörüne bildirilmesi için son başvuru tarihi ise 25 Ocak Cuma günü.

Öğrencilere yönelik yazılım

Projeye katılacak olan öğrenci veya takımlardan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim müfredatına içerisinde yer alan herhangi bir konu ya da içeriğin, konunun hedefinde yer alan öğrenci gurubuna eğlenceli bir şekilde aktarılabilmesini amaç eden web uygulaması, mobil uygulama ya da yazılım geliştirmeleri bekleniyor.