Kadına şiddet öğrencilere ders oldu

Genç hukukçular  kadına şiddeti yargıladılar

Adliyelerden eksik olmayan  yüzlerce şiddet davası hukuk  derslerinde de uygulamalı olarak işlenmeye başladı.

 Özellikle kadına şiddet olaylarına her gün bir yenisinin eklendiği son günlerde Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri sanal mahkemede kadına şiddet ve silahla yaralamayı işledi.

Her gün medyada yer alan kasten yaralama, tehditte bulunma, hakaret suçlarının sanal mahkemeye taşıyan Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri toplumun kanayan yarasına ait konularla öğrenim görerek mesleki anlamda deneyim kazanıyor.

Kadın hakimden şiddete af yok

Saldırgan bir kişinin eski karısını yumruklayarak dövmesini ve kendisinden sonra evlilik yaptığı kişi ile olay yerinde tesadüfen bulunan şahısları pompalı tüfekle yaralamasının konu alındığı sanal mahkemede öğrenciler hakimi, avukatı, mağduru, cumhuriyet savcısını, sanığı ve şahitleri usulüne uygun canlandırdılar. Sanal duruşma sonunda şiddet uygulayan sanığa 9 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

 

Gerçekmiş gibi yargıladılar

Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd Doç. Dr. Burcu Dönmez,’’ Ülkemizin en büyük sorunlarından bir tanesi olan şiddetin yer aldığı gerçek bir davayı dersimize taşıdık. Öğrencilerin derslerde edindikleri bilgileri uygulamalı olarak işliyor ve meslek yaşamlarında uygulamada zorluk çekmemelerini amaç ediniyoruz’’ dedi.

Geleceğin hukukçularının meslek yaşamlarında karşılarına çıkacak davalarda davacı, davalı, hakim gibi görevleri üstlenmelerini sağlayan uygulamalara yönelik çalışmaların öğrencilerden daha çok ilgi gördüğünü belirten Dönmez,’’ Öğrenciler, yaşanmış durumları konu alarak çarpıcı örneklerle tecrübe edinmeleri daha verimli oluyor’’ şeklinde konuştu.

no images were found