Üniversiteler kenti hedefi gerçekleşiyor

YAŞAR Üniversitesi Rektörü ve İzmir Üniversiteler Platformu Başkanı Prof. Dr Murat Barkan 2015 yılına kadar İzmir’i üniversiteler kenti yapabilmek için kolları sıvadı.

Kentin öğrenim kalitesinide artıracak projeleri faaliyete sokan Prof. Barkan 1 Kasım 2007’de göreve geldiğinden beri çalışmalarına devam ediyor. Barkan, “Zaman kısıtlı. Herkes elini taşın altına koysun. İzmir üniversiteler kenti olmaya çok yakın” dedi.


Yaşar Üniversitesi’nin uluslararasında saygın bir yere sahip olduğunu belirten Barkan, şimdi sıranın İzmir’e geldiğini ifade etti. İstanbul’un artık dolduğunu ve İzmir’e doğru kaymalar yaşanacağını anlatan Barkan, “İstanbul’da yer alan Beykent, Bilgi ve Bahçeşehir gibi isim yapmış okullar İzmir’e gelecek. İzmir Türkiye’de en uygun öğrenim kenti olma özelliklerine sahip. Ayrıca kent üniversiteleriyle de ortak çalışan İzmir Üniversiteler Platformu olarak YÖK’den gelen Üniversiteler Kimliği desteğiyle de çalışmalarımıza süratla devam ediyoruz. Yakın zamanda açılacak uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi ofisleriyle çok özel çalıştayları gerçekleştirmeye hazırlanıp ilkini de Mayıs sonunda gerçekleştireceğiz. Başta Oxford ve Cambridge gibi önemli üniversitelerle çalışmayı planıyoruz” dedi.

Başarı yükseldi
Artık İzmir’de üniversite öğrencilerinin başarı seviyelerinin yükseldiğini belirten Murat Barkan, “Eskiden güneş enerjisi ile arabaya yapmaya çalışırlardı. Şimdi hayal etmekle beraber ve en özeli doğru alanlarda çalışmaktır” dedi. Gelecek yıl yurt dışında Yaşar Üniversitesi olarak öğrenci ve akademik personel temsilcikleri açmayı planladıkları söyleyen Barkan, “Çalışmalarımızla İzmir küllerinden doğan bir şehir olacak ve her yaptığımız proje kent gelişimine büyük yararlar sağlayacak” diye konuştu.

Eray ARPAŞİN/ İZMİR (DHA)

no images were found