Duruşma sanal, sınavlar gerçek

Gazeteci adayları sanal mahkemede duruşma takip edip haberini yaptılar

(Ege Ajans)– Ege Üniversitesi(EÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri Polis Adliye Muhabirliği Dersi final sınavı kapsamında, Yaşar Üniversitesi(YÜ) Hukuk Fakültesi Sanal Mahkemesi’nde görülen bir davayı muhabir olarak takip ederek haber yazdılar. YÜ Hukuk Fakültesi öğrencilerinin de final sınavı olarak hazırladıkları sanal duruşmada, bir trafik kazası sonrası ortaya çıkan uyuşmazlık işlendi.

Her şeyin gerçeğiyle birebir aynı olduğu sanal mahkemede, davacı ve davalı taraflar, tarafların avukatları, hakim, mübaşir ve katip Hukuk Fakültesi öğrencilerinden oluştu. Öğrenciler otomobiliyle yayaya çarpan sürücü ile kazada yaralanan şahısın anlaşmazlığını konu aldılar. Kazazedenin tazminat talebine karşı sürücünün savunması avukatlar tarafından yapıldı. Genç hukukçular gerçeğini aratmayan duruşma sürecini en ince ayrıntısıyla uyguladılar. Gazeteci adayı gençler ise izleyici sıralarında davayı notlar alarak takip etti.   Hayata mesleklerini uygulayarak hazırlanan hukukçu ve gazeteci adayı gençler önemli bir tecrübe kazanmış oldular.

Polis Adliye Muhabirliği dersini veren EÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı “Gazeteci adaylarını, bilgi birikimi kadar tecrübe yönüyle de mesleğe hazırlamaya gayret ediyoruz. Özellikle Polis Adliye Muhabirliği dersinde uygulamaya büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimizin, polisiye olaylar ve adli mercilere intikal eden konularda bir gazetecinin neler yapması, nelere dikkat etmesi gerektiğini görerek uygulayarak öğrenmesi büyük önem taşıyor. Bu yönüyle Yaşar Üniversitesi’nin Sanal Mahkeme uygulaması, öğrencilerimiz için önemli bir deneyim oldu. Hem bizim öğrencilerimiz hem de Hukuk Fakültesi öğrencilerinin final sınavlarının aynı ortamda birleşmesi iki üniversitenin dayanışması açısından örnek teşkil etti” diye konuştu.

Yard. Doç. Kavaklı Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi yönetici ve öğretim üyelerine işbirliği ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

no images were found