İç mimarlar buluştu

İç Mimarlar Bölüm Başkanları dördüncü kez toplandı

  İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleşti.

Türkiye’den 15’i vakıf olmak üzere 7 devlet üniversitesi ve KKTC’den 2 üniversite katılımı ile gerçekleşen toplantıda, toplam 24 üniversiteden, 34 akademisyen bir araya geldiği toplantıda iç mimarlık eğitiminin günümüzdeki durumu ele alındı.

 Bu yıl dördüncüsü düzenlenen toplantıda İç mimarlık eğitiminde kalitenin yükselmesi ve devam eden akreditasyon çalışmalarıyla ilgili önemli bilgiler aktarıldı.

İç mimarlık bölümü öğrenci kabul esasları, verilen eğitimin kalitesi ve denkliği, meslek odasının konumu ve ilişkiler, uluslararası akreditasyon kurumları ve uyum için yapılması gerekenler, akademik tanımlar ve yeterlilikler, bölümler arası iletişim başlıkları altında toplanabilecek konular ele alındığı toplantıda Türkiye’de iç mimarlık eğitimi veren kurumlar arası iletişimin güçlendirilmesi ve bu platformun daha etkin hale getirilmesi nelerin yapılması gerektiği paylaşıldı.