Ünlü gitar ustasından ders

Dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü gitar ustalarından biri olarak kabul edilen İspanyol Pepe Romero  Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Müzik Bölümü öğrencilerine ders verdi. İspanya Kralı Juan Carlos tarafından ödüllendirilen sanatçı deneyimlerini Yaşarlı öğrencilere aktardı.

Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte konser vermek üzere İzmir’e gelen ünlü gitar virtüözü Yaşar Üniversitesinde düzenlenen ustalık sınıfında ders vererek gençlere unutamayacakları bir deneyim sundu. Etkinliği Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinin müzik bölümleri öğrencileri de izledi.

KALBİNİZİN SESİNİ YANSITIN

Önce öğrencilerin gitar çalmasını dinleyen ünlü sanatçı en küçük ayrıntıya kadar öğrencilerin çalış şekillerini değerlendirdi. Türklerin müzik kulağının diğer toplumlara oranla daha gelişmiş olduğunu belirten sanatçı,  Yaşarlı öğrencileri oldukça başarılı bulduğunu belirtti. Romero, genç müzisyenlere, ’’Kalbinizden gelen duyguyu önce parmaklarınıza, ardından gitarınıza yansıtın ki kulağınızdan kalbinize dönen sesi hissedin’’ dedi.

EN BÜYÜK USTA

1944 yılında İspanya’da doğan sanatçı günümüzün en büyük gitar ustalarından biri olarak kabul ediliyor. Romero, ‘’ İlk albümümü 15 yaşında  çıkarttım.  50’nin üzerinde solo albüm ve kardeşlerim ve babası ile birlikte kurduğumuz Romero’lar grubuna ait 30 albüm var. Duygularımı bu albümlere aktardım.’’dedi.  Ünlü sanatçı, Joaquin Rodrigo, Federico Moreno Torroba, Rev. Francisco de Madina, Lorenzo Palomo, Michael Zearott, and Celedonio Romero, kendisi için bestelediği  eserlerden bazılarını Yaşarlı gençler için seslendirdi.

 

no images were found