Amiraller Ünilig şampiyonluğuna gidiyor

Yaşar Üniversitesi Amerikan Futbol Takımı Amiraller, Üniversiteler 1. Ligi yarı final maçında güçlü rakibi Koç Üniversitesi’ni 37- 0 gibi farklı bir skorla geçerek finale çıktı. Amiraller finalde, bir diğer İzmir ekibi Dokuz Eylül Üniversitesi ile Konya’da karşılaşacak.

rugby (2)
Takımın antrenörleri Bora İnan ve Anıl Bayır, birçok yeni oyuncuyla sezona başladıklarını, ancak Süper Lig’e yenilgisiz lider olarak yükseldiklerini belirterek, “Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüzde aşmamız gereken yalnızca bir engel kaldı. Konya’daki final maçında da galip gelerek şampiyonluğu kazanmak istiyoruz” dedi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ünilig Amerikan Futbolu 1. Lig B Grubu’nda İstanbul, Başkent ve Doğu Akdeniz üniversiteleriyle mücadele eden Yaşar Üniversitesi, grup maçlarını yenilgisiz lider tamamlayarak Süper Lig’e çıkmayı garantilemişti.

rugby (1)

1. Lig Şampiyonluğu yolunda yarı finalde Koç Üniversitesi ile İzmir’de karşı karşıya gelen Amiraller, güçlü rakibini zorlanmadan geçti. Sahadan 37-0’lık skorla galip ayrılan Yaşar Üniversitesi, gözünü şampiyonluğa dikti. Finalde, önümüzdeki Cumartesi günü bir diğer İzmir ekibi Dokuz Eylül Üniversitesi takımı ile Konya’da karşılaşacak.