Genç beyinler Yaşar’da buluşacak

Yaşar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek “3.Genç Beyinler ve Yeni Fikirler Sergisi”, İzmir’den beyin göçünün engellenmesi ve İzmir’in bilişim üssü hale gelmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Ege Bölgesi’nden 9 üniversitenin katılımı, İzmir Ticaret Odası ve bilişim sektöründen birçok kurumun desteği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Genç Beyinler Yeni Fikirler sergisi 10 Mayıs’ta Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleşecek. İlk üçe giren projeler ise her yıl İstanbul’da düzenlenen CEBİT Fuarı’nda sergilenecek ve KOSGEB’den maddi destek verilecek. İzmir’den beyin göçünün engellenmesi, şehrin bilişim ve Ar-Ge üssü olmasına katkı sağlamak amacıyla gençler sektör temsilcileri ile buluşturulacak.

GENC BEYİN (1)

“Amaç sinerji yaratmak”

Projenin tanıtım toplantısı çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımı ile İzmir Ticaret Odası (İTO) Lokali’nde gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşan Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İTO Bilişim Komitesi Üyesi Fikret Kavzak, öğrencilere bir sinerji ortamı yaratarak İzmir iş alemine katkı sağlamasını hedeflediklerini belirterek, “Amacımız İzmir’deki üniversite sanayi işbirliğinin sağlanması, İzmir’deki teknoparkların işlevleri ve sayılarının artırılması, mezun ettiğimiz çocuklarımızın İzmir’de kalması ve sanayinin ihtiyaç hissettiği projelerde çocuklarımızın da yer almasıdır” dedi. Kavzak önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı katılımla bu etkinliği sürdürmeyi istediklerini de belirtti.

Başarılı projeler CEBIT’te sergilenecek

Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcısı Cengiz Akdeniz, Ege Bölgesi’nin ileri gitmesi için insan kaynaklarının önemine değinerek, “Öğrencilerimizin  bölüme ilk adım attıklarından itibaren ilgili sektörlerle işbirliği içerisinde olmaları ve bu anlamda etkinliğin kalıcı olmasını istiyoruz” dedi. Akdeniz, düzenlenecek yarışmada ilk üçe giren projelerin her yıl düzenlenen Cebit Fuarı’nda sergilenmesi için 30 metrekarelik bir yer tahsis edildiği bilgisini de verdi.

KOSGEB’den maddi destek  

KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ise şirketlerin küresel aktör olması için inovatif ürünler geliştirmesi gerektiğini ve bilişim sektörünün de bu noktada önem taşıdığını ifade ederek, “Bu tür projelerin ticarileşmesi için destek sağlıyoruz. Ticari değeri olan projeler ortaya çıkarsa bunları desteklemeye karar verdik. Bu yenilikçi fikirler kabul edilirse kuluçka hizmetinden tutun tüm süreçleri destekliyoruz. 1 milyona yakın da maddi destek sağlıyoruz. Önemli olan bu projelerin ticari hayata kazandırılmasıdır” dedi.

“İzmir hak ettiği yeri almalı”

Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz ise bilginin  güncelliğini koruması için hızla hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Bunun için özel sektörün de yakın işbirliği gerekiyor. İzmir’in bilişim sektöründe hak ettiği yeri alması için çok kritik bir proje. Önümüzdeki birkaç yıl içinde İzmir umuyorum bir ilki başarır ve bu etkinlikler tüm mühendislik dallarını kucaklayacak hale dönüşür” dedi.

Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, Yaşar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek “3.Genç Beyinler ve Yeni Fikirler Sergisi”, İzmir’den beyin göçünün engellenmesi  katkıda bulunmayı hedeflediğini söyledi.
Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, Yaşar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek “3.Genç Beyinler ve Yeni Fikirler Sergisi”, İzmir’den beyin göçünün engellenmesi katkıda bulunmayı hedeflediğini söyledi.

Ücretsiz danışmanlık hizmeti

Batı Anadolu Bilişim ve Elektronik Bölgesel İnovasyon Merkezi Proje Yöneticisi Reha Şentürk de yaklaşık 120 bitirme projesinin etkinlikte sergileneceğini dile getirerek, “Bu Türkiye çapında bir etkinlik. 2023 hedeflerimizde bilişim kilit sektörlerden biri. İzmir’in yazılım ve Ar-Ge üssü olması konusunda bu etkinliğin önemli bir rol alacağı kanaatindeyiz. Binin üzerinde öğrencimiz yer alacak. Bir arada çalışacakları firmalarla tanışacaklar. Öğrencilerimizin bu sergilerde fikirlerinin ticarileşmesi konusunda da danışmanlık hizmetleri ücretsiz olarak sağlanacak” dedi.