Amerika’nın en prestijli matematik yarışması Yaşar’da

 

Yaşar Üniversitesi, dünya genelinde düzenlenen Amerikan Matematik Yarışma Sınavları’nın Ege’deki tek uygulama merkezi seçildi.

 Yaşar Üniversitesi (YÜ), Ege Bölgesi’nde Amerikan Matematik Yarışma Sınavları’nı (American Mathematics Competitions) (AMC) düzenlemekle tek yetkili sınav uygulama merkezi oldu.

İlk kez 1950 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinde gerçekleştirilen Amerikan Matematik Yarışma Sınavları’na geçtiğimiz yıl dünya genelinde 5 bin 100 okuldan 413 bin öğrencinin başvurduğunu belirten YÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Refet Polat sınav hakkında bilgi verdi.

Ege’deki tek yetkili merkez

 AMC’nin Uluslararası Matematik Olimpiyatları öncesi ön hazırlık olarak da değerlendirildiğini ifade eden Refet Polat, “Geçtiğimiz yıla kadar AMC sınavlarına başvuran okullar, sınavı kendileri öğrencilerine uyguluyorlardı ve sınavın cevaplarını değerlendirilmek üzere Amerika’ya gönderiyorlardı. Ancak AMC sınavlarının organizasyonunu gerçekleştiren kurum başvuruların çok artmasından dolayı ciddiyetin ve saygınlığın artırılmasına yönelik olarak tüm dünyada artık bu yıldan geçerli olmak üzere sınavların üniversitelerin sorumluluğunda gerçekleştirilmesini sağladı. Biz de Yaşar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü olarak AMC sınavlarının İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki tek yetkili uygulama merkezi olduk” dedi. 

  AMC 6,7 ve 8.’inci sınıflar için 17 Kasım Cumartesi günü, 10,11 ve 12’inci sınıflar için ise 2013’ün Şubat ayında YÜ Bornova Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

 

no images were found