Yaşarlı tasarımcıya 4 ödül

Orhan Can Uysal, ödülünü jüri üyesi Can Yalman’dan aldı.

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen ‘XONE-Seramik Tasarım Yarışması’ ve ‘XONE Seramik Tasarım Ödülleri’ ile günümüz ve geleceğin tasarımcıları ödüllendirildi. Yarışmanın profesyonel kategorisine 4 proje katılan Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunu Orhan Can Uysal, 4 ödül birden kazandı.

Türkiye seramik sektörüne, uluslararası itibar ve rekabet gücü kazandırmak amacıyla üçüncüsü düzenlenen, ‘XONE-Seramik Tasarım Yarışması’ ve ‘XONE Seramik Tasarım Ödülleri’ organizasyonunda, 5 ayrı kategoride ödül verildi. Jüri üyeleri arasında ünlü mimar, reklamcı ve tasarımcıların yer aldığı yarışmada, öğrencilerden profesyonellere, akademisyenlerden sanatçılara, sektörün farklı aktörleri bir araya geldi. Genç tasarımcılara toplam 16 ödül ve 90 bin TL para ödülü verildi.internet2

Seramik Kaplama Malzemeleri kategorisine 3 proje ile Seramik Sağlık Gereçleri kategorisine ise 1 proje ile katılan Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunu Orhan Can Uysal, 4 ödül birden kazandı. Uysal, Seramik Kaplama Malzemeleri dalında Petek isimli tasarımıyla birincilik, Yaprak isimli tasarımıyla ikincilik, Tone isimli tasarımıyla üçüncülük, Seramik Sağlık Gereçleri kategorisinde ise Eko isimli tasarımıyla ikincilik ödülünü alarak toplamda 4 ödülle İzmir’e döndü.