İzmir Doğalgaz’a Yaşar Üniversitesi’nden akademik destek

İzmir Doğalgaz ile Yaşar Üniversitesi arasında, lisansüstü programlar için işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninde, İzmir Doğalgaz’ın akademik alanda destekleneceği ifade edilirken yapılan işbirliğinin çeşitli alanlarda artarak devam edeceği vurgulandı.

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen törene, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, Genel Müdür Yardımcısı Cebrail Özdemir ve Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Çağrı Bulut katıldı. Kurumlar adına, Rektör Dinçer ile Genel Müdür Yandımata protokolü imzaladı. Yaşar Üniversitesi’nin belediyeler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde olduğunu belirten Prof. Dr. Cemali Dinçer, İzmir için eğitim işbirliklerinin devam edeceğini söyledi. Dinçer, “Yaşar Üniversitesi olarak, üretilen bilim ve bilgiyi paylaşmaya devam ediyoruz. Diğer meslek gruplarında olduğu gibi İzmir Doğalgaz’da da yüksek lisanslı çalışanların sayısının artması için destek vermek istedik. İşbirliklerimiz farklı alanlarda da devam edecek” dedi.

İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata ise Türkiye’nin Avrupa’ya bağlanan enerji koridorlarındaki stratejik konumunun, uluslararası projelerle her geçen gün arttığını, bu durumun enerji sektöründe nitelikli iş gücü olan ihtiyacı fazlalaştırdığını belirterek, “Biz de çalışanlarımızın, daha nitelikli ve kalifiye olmaları adına böyle bir işbirliği yapmak istedik. Eğitim düzeyi ne kadar yüksek olursa verimliliğin de o derece artacağına inanıyoruz. Yalnızca çalışanlarımız değil birinci derecede yakınları da aynı imkânlardan faydalanabilecek” diye konuştu.