Almanya – Türkiye arası ikinci köprü kurulduThe second bridge between Germany and Turkey established

Yaşar Üniversitesi ve Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği iş birliğinde, Almanya’nın çeşitli kentlerindeki liselerinde eğitim gören başarılı öğrencilerinin ağırlandığı eğitim gezisinin ikincisi, bu yıl düzenlendi. İzmir’i ve Yaşar Üniversitesi’ni tanıyan 16 genç, bir hafta süren eğitim kampında, gördükleri örnek derslerle Türkiye’deki üniversite eğitimi hakkında da bilgi sahibi oldu. Birbirleriyle yakın dostluklar kuran öğrencilerden birçoğu yükseköğrenim tercihini Yaşar Üniversitesi’nden yana kullanacağını belirtirken babası Cezayirli, annesi Alman asıllı olan Aısha Kadıdja Brık, Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne kaydını yaptırarak Türk dilini ve kültürünü yakından öğrenmek istediğini söyledi.

Avrupa’da yaşayan Türk kökenli gençlerin iyi bir üniversite eğitimi alabilmesi için Almanya’da bilgilendirici konferanslar düzenleyen ve birçok alanda çalışmalar yapan Yaşar Üniversitesi, gençleri bilinçlendirmek için Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği ile işbirliği yaptı. Berlin Büyükelçiliği tarafından belirlenen 16 başarılı öğrenci, bir haftalık eğitim gezisi için İzmir’de Yaşar Üniversitesi’nin konuğu oldu. Berlin, Hamburg, Sturttgat, Düsseldorf ve Frankfurt gibi kentlerde okuyan öğrenciler, akademisyenlerden hem örnek dersler gördü hem de kentin tarihi ve turistik mekanlarını da tanıma fırsatı buldu.

“KÜLTÜREL VE SOSYAL BAĞLARINIZIN DEVAMI ÖNEMLİ”

Eğitim gezisinin sonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Geçtiğimiz 15 Temmuz sonrası yaşanan olayları duymuşsunuzdur. Ülkemiz zor zamanlardan geçti. Bu gibi olaylar birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini hepimize gösterdi. Siyasal görüşümüz, sosyal ve ekonomik durumumuz ne olursa olsun bu vatanın bizim olduğunu bir daha hatırladık. Belki sizler bu ülkede dünyaya gelmediniz ama anne ve babalarınız vasıtayla ülkenizle olan kültürel ve sosyal bağlarınız devam etmesi çok önemli” dedi.

“MUTLU OLDUĞUNUZ BÖLÜMLERİ SEÇİN”

Türkiye’nin tanıtımı yapmanın onur verici olduğu söyleyen Dinçer, “Biz hiçbir zaman bu programı sadece Yaşar Üniversitesi tanımanız için yapmadık. Türkiye’de kökleri olan sizlerin Türkiye’ye tekrar gelip mutlu bir deneyim geçirmenizi istedik. Aynı zamanda burada eğitim almanızın tabii ki birçok faydası olacak. Türkiye’de gerek akademisyenleri gerekse teknik imkanlarıyla yüksek öğretim ciddi bir kaliteyi yakaladı. Bu yüzden burada eğitim kariyerini seçtiğinizde ciddi bir donanıma sahip bireyler olarak mezun olacaksınız. Ama eğitiminizi nerede sürdürürseniz sürdürün çok başarılı bir kariyerinizin olmasını diliyorum. Tabii mutlu olduğunuz bölümleri seçerek bulunduğunuz topluma ve kültüre hizmet etmenizi temenni ediyorum” diye konuştu.

internet1
Aısha Kadıdja Brık

Türk öğrencilerle birlikte okuyan, babası Cezayir ve annesi ise Alman asıllı olan Aısha Kadıdja Brık, “Yaşar Üniversite ile Almanya’da bir eğitim fuarında tanıştım. Türk kültürünü ve dilini tanımayı çok istiyordum. Bu yüzden bu eğitime katılmaya karar verdim. Eğitim esnasında buradaki ortamı görüp hocalarla tanışınca, akademisyen kadrosunu ve imkanlarını görünce tercihimi Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ’den yana kullanmak istedim ve kaydımı yaptırdım. Çok mutluyum” diye konuştu.

Almanya’nın Köln şehrinde gelen Berk Karota ise “Almanya’nın diğer şehirlerinden gelen arkadaşlarımızla birlikte unutulmaz bir hafta geçirdik. Bu bir hafta içinde, İzmir’i ve çevresini tanıma imkanı bulurken aynı zamanda örnek dersler de aldık. Bu dersler bölüm seçmemizde mutlaka yardımcı olacaktır” dedi.

Hosting successful students from high schools in various cities around Germany, the second study visit has been held this year with the collaboration of Yaşar University and the Embassy of Turkey in Berlin. Sixteen students became familiar with the university education in Turkey throughout the sample classes administered for them during one week of study camp while also getting to know İzmir and Yaşar University.

Organizing informative conferences in Germany so that the Turkish youth who live in European countries could have a quality university education as well as putting its best efforts to this end, Yaşar University collaborated with the Embassy of Turkey in Berlin in an attempt to inform the young. Sixteen achieved students picked by the Embassy of Turkey in Berlin were hosted by Yaşar University for one week of study visit in İzmir. Students who study in such cities as Berlin, Hamburg, Stuttgart, Dusseldorf and Frankfurt participated in sample classes administered by academics while also experiencing and getting to know the historical and touristic sites in the city.

TRANSFER FROM GERMANY

“I met Yaşar University at an education fair in Germany. I really wanted to learn Turkish language and culture. That’s why I decided to participate in this organization. I preferred and registered for Yaşar University’s Department of International Relations once I got to know its academic staff and the opportunities provided by the university during the visit. I’m very happy,” said Aısha Kadıdja Brık, who study together with Turkish students and whose father is of Algerian origin and mother of German origin.

Berk Karota from Cologne, Germany also stated, “We experienced an unforgettable week together with our friends from different cities in Germany. We were able to get to know the city of İzmir while also being administered sample classes. These classes will definitely guide us while we are choosing our departments.”