Yaşar Üniversitesi’ne Euroasia ÖdülüYAŞAR UNIVERSITY AWARDED EUROASIA PRIZE

Yaşar Üniversitesi, Yurtdışı Eğitim Danışmanları Derneği (YEDAB) ile IEFT tarafından düzenlenen EuroAsia Acenteler Çalıştayı kapsamındaki EuroAsia Ödül Töreninde, 30’u aşkın ülkeden gelen 250 eğitim acentesinin oylarıyla “Avrasya bölgesinde en çok tercih edilen üniversite” ödülü kazandı.

Yaşar Üniversitesinde, Asya’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler eğitim görüyor. Öğrenci profiline bakıldığında adeta Birleşmiş Milletleri andıran Yaşan Üniversitesinde, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 60 ülkeden yabancı öğrenci bulunuyor. Uluslararası bir kent üniversitesi olma hedefinde ilerleyen Yaşar Üniversitesi, YEDAB ile IEFT tarafından düzenlenen ve 30’u aşkın ülkeden üniversiteler, eğitim kurumları ile eğitim acentelerini buluşturan EuroAsia Acenteler Çalıştayı kapsamındaki “EuroAsia Ödül Töreninde” ödül kazandı. Çalıştay kapsamında bu yıl ilk defa, en iyi performansı gösteren eğitim kurumlarını belirlemek için katılımcıların oylarıyla çeşitli dallarda ödüller verildi. Yaşar Üniversitesi, “Avrasya bölgesinde en çok tercih edilen üniversite” ödülünün sahibi oldu. Yaşar Üniversitesi adına ödülü, geçen hafta İstanbul’da düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, YEDAB Başkanı Emre Barlas’tan aldı.

FOTOĞRAFTAKİLER : (Soldan) Merve Akıntürk- Tuğba Dass- Prof.Dr. Cemali Dinçer- Beti Barki 

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, uluslararası bir üniversite olmayı önemsediklerini belirterek “Stratejik planlarımıza uygun olarak uluslararası işbirliklerine, öğrenci, öğretim üyesi değişimlerine, çift diploma uygulamalarını çok fazla önemsiyoruz. Bu nedenle ABD’den Almanya’ya, Pakistan’dan Yunanistan’a, Avusturya’dan Azerbaycan’a kadar doğrudan temsile önem veriyoruz, uluslararası ilişkilerimizi dikkatlice tasarlıyoruz. Dünyanın dört bir yanından eğitim kurumlarının, üniversitelerin ve eğitim acentelerinin bir araya geldiği bu etkinlik kapsamında ödül almak mutluluk verici” dedi.

 

Yaşar University was deemed worthy of the “most preferred university in Eurasia prize” as a result of the voting held among 250 education agencies representing over 30 countries at the EuroAsia Award Ceremony, which is organized as part of EuroAsia Agencies Workshop by the Association of Study Abroad Counselors (YEDAB) and IEFT.

  “We attach greater importance to international collaborations, and student and scholar exchange programs, as well as double diploma programs, as required by our strategic plans. That’s why it is of high significance for us to be directly represented in various countries including the US, Germany, Pakistan, Greece, Austria and Azerbaijan, and why we design our international relations carefully. It is pleasing to be awarded a prize in such an important international event where education institutions, universities and education agencies gather all together,” said Yaşar University Rector Prof. Cemali Dinçer to highlight that they attach great importance to becoming an international university.