Genç yönetmenden tükenen yaşamlara farklı bakış  Young Director’s different approach to wasted lives

       Yaşar Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümünden mezunu genç yönetmen Ece Kınacı, ödüllerine bir yenisini daha ekledi. 4.’sü düzenlenen Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivalinde “Rüyamda Ölü Gördüm” filmi ile deneysel dalda birincilik ödülü kazanan Ece Kınacı, aynı filmle Kızkalesi Film Festivalinde de birincilik almıştı. Kınacı, önceki filmleriyle de TRT Belgesel Ödüllerinde özel ödül almış, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliğinin kısa film yarışmasında birinci olmuş, Yeşil Ekran Kısa Film Yarışmasında da mansiyon kazanmıştı.

      Genç yönetmen Ece Kınacı, daha eğitimini sürdürürken kazanmaya başladığı başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Yaşar Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümünden mezun olan, üniversitenin Medya Merkezinde Video Tasarımcısı olarak görev yapan Ece Kınacı, son filmi “Rüyamda Ölü Gördüm” filmi ile 4. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivalinde Deneysel  Dalı Birincilik Ödülünü kazandı. 102 ülkeden bin 797 film katıldığı ve jüri tarafından 40 kısa filmin finale seçildiği Festivalde başarı kazanan Kınacı, geçen yıl da aynı kategoride “Seabird” filmi ile birincilik ödülüne layık görülmüştü. Ece Kınacı, aynı filmiyle geçtiğimiz Eylül ayında da Mersin Erdemli Belediyesi ve Mersin Sinema Derneği ortaklığında düzenlenen, 306 filmin başvurduğu Kızkalesi Film Festivalinde Deneysel Dalı Birincilik Ödülünü kazanmıştı.

    

Son 3 yılda toplamda 11 ödül kazanan genç yönetmen Ece Kınacı, deneysel ve belgesel film çekmeyi sürdüreceğini anlattı.

ŞİDDETE SESSİZ KALANLARIN HİKAYESİ

   Mersin’in Anamur ilçesinde çekilen filmin, senaryo, çekim, kurgu gibi bütün yapım aşamalarında kendisinin yer aldığını ve filmin temasını anlatan Kınacı, “Şiddet ve acının seyirlik bir malzemeye dönüştüğü, robotlaşan, sömürülen, tüketim nesnesi haline gelen bu yaşadığımız yüzyılda; kendini uyanık sananların, yalandan örülmüş bir fanus içinde hep üç maymunu oynayarak yaşayanların hikayesini anlatmak istedim” dedi. Dokuz Eylül Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini sürdüren Kınacı’nın, filmi, ulusal ve uluslararası festivallerde yolculuğuna devam ediyor.

   ON BİRİNCİ ÖDÜL

    Daha öğrenciyken Altay Orhan ile birlikte çektikleri ve büyük kente göçle gelen 5 kadının hikayesini anlattıkları “Tepedeki 5 Kadın” TRT Belgesel Ödüllerinde Özel Ödül, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin düzenlediği “Sığınmacı, misafir, komşu” temalı kısa film yarışmasında küçük yaşta göçle İzmir’e gelen Diyarbakırlı bir kadın ile Suriyeli sığınmacı komşusunun hikayesini anlatan ‘Komşu’ adlı kısa filmiyle birinci olan, Tuz Gölünden Tuz Çölüne isimli filmleriyle de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Çevre Koruma Vakfı ve NTV’nin birlikte düzenledikleri Yeşil Ekran Kısa Film Yarışmasında mansiyon kazanan Kınacı, son 3 yılda toplamda 11 ödül kazandı. Genç yönetmen, deneysel ve belgesel film çekmeyi sürdüreceğini anlattı.

   

   Graduating from Yaşar University’s Department of Radio, Television and Cinema, the young director Ece Kınacı has added another new award to her previous ones. At the 4th Marmaris International Short Movie Festival, Kınacı won the prize for the first place in the category of experimental movie with her movie “Rüyamda Ölü Gördüm” (Dreamt of A Dead Person), as well as another previous prize that she had won with the same movie. Winning a special award at TRT Documentary Awards and ranking first in the short film competition of German Embassy in Ankara with her previous movies, Kınacı had also won honorable mention award at Green Screen Short Movie Competition.

       The young director Ece Kınacı keeps winning new awards in addition to the ones she had won while still studying. Having graduated from Yaşar University Department of Radio TV Cinema and working as Video Designer at the university’s Media Center, Ece Kınacı won the prize for the first place in the category of experimental movie with her movie “Rüyamda Ölü Gördüm” (Dreamt of A Dead Person) at the 4th Marmaris International Short Movie Festival. 

    STORY OF THOSE WHO KEPT SILENCE AGAINST VIOLENCE

   Noting that she has been involved in all of the scenario, shooting and editing stages of the movie that was shot in Anamur, Mersin, Kınacı said, “In this century where violence and agony have turned into theatrical subjects and where we have turned into robots that are being exploited and treated as subjects of consumption, I wanted to tell the story of those who think they are clever and live by always playing ostrich in a bell jar made of lies.”