Karşıyaka’da ‘Yeşil Lezzet’ şöleni

Karşıyaka Belediyesi-Yaşar Üniversitesi iş birliğiyle, Anadolu’nun ve özellikle Ege’nin kadim ot kültürüne dair farkındalık yaratmak amacıyla, 26-27 Şubat 2022 tarihlerinde “Karşıyaka Ege Otları Festivali” düzenleyecek. Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliğiyle, Atakent Gondol Kafe’de gerçekleştirilecek festival, konuklarına hem yabani ot kültürünü daha yakından tanıma olanağı sunacak, hem de muhteşem bir lezzet şöleni yaşatacak.

ÜNLÜ ŞEFLER KATILACAK

İki gün sürecek etkinlikler kapsamında; Ege ve İzmir mutfağının vazgeçilmez parçası olan otlardan yapılan yemek çeşitleri sunulacak. Kurulacak sembolik pazar alanında, özellikle İzmir mutfağında yaygın olarak tüketilen turpotu, hardal, radika, cibez, arapsaçı, şevketi bostan, ebegümeci, ısırgan otu, helvacık, gelincik ve iğnelik gibi kış mevsimine özgü yabani otlar sergilenecek. Danilo Zanna ve Serkan Çakır gibi alanında yetkin, tanınmış şeflerin katılımıyla lezzet şovuna dönüşecek mutfak atölyelerinin yanı sıra; uzman yazarlar, etnobotanist, gastronom ve akademisyenlerin yer alacağı atölye-söyleşi etkinlikleri yapılacak. Festivalde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Slow Food ve Tohum Merkezi standı da olacak.

A’DAN Z’YE OT KÜLTÜRÜ       

Yabani otların sağlıklı beslenmedeki yerinden, ot seçiminde ve tedariğinde dikkat edilmesi gereken noktalara kadar pek çok önemli konu, uzman isimler tarafından konuklara aktarılacak. Ot yemeklerinin tarifleriyle birlikte, pişirme teknikleri ve yapım aşamalarında dikkat edilmesi gereken noktalar anlatılacak.

Program aralarında, pazar yerlerinde toplayıcılar ve tüketicilerle yapılan sohbetleri içeren videolar gösterilecek. Oyuncu Yüksel Ünal’ın sunumuyla gerçekleştirilecek ödüllü bilgi yarışması da festivalin en renkli etkinliklerinden biri olacak. Ayrıca, İzmir’deki Girit mübadilleri dernekleri ve kadın kooperatifleri de hazırlayacakları lezzetlerle damaklarda iz bırakacak.