Yazılım sektörüne akademik destek

Ege’nin yazılımcı havuzunu büyütecek akademi kuruldu

 YABİSAK-YÜSEM iş birliği ile yazılımcı yetiştirilecek  

Yazılım sektörünün güçlendirilmesi, eğitim ve istihdamda nitelikli iş gücünün artırılması için Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK) ile Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) iş birliği yaptı. Sektördeki yazılımcı ihtiyacını karşılamak amacıyla YÜSEM-YABİSAK Yazılım Akademisi kuruldu.

Günümüzün en popüler mesleklerinden biri olarak nitelendirilen yazılım sektörünün iş gücünün artırılması amacıyla Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK) ile Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) iş birliğine gidiyor.

Eylül ayında Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koltuksuz’un akademik koordinatörlüğünde hayata geçirilecek olan YÜSEM-YABİSAK Yazılım Akademisi ile katılımcılara 175 saat sürecek kapsamlı bir programda eğitim verilecek.  Yaşar Üniversitesi’nin derslik ve laboratuvarlarında yüz yüze olarak gerçekleştirilecek eğitim program sonunda katılımcılara 30 iş günü staj olanağı da sunulacak.

YAZILIMCILARA NİTELİK KAZANDIRACAK

İş birliği protokolünün imza töreni Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Protokol, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ve YABİSAK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler tarafından imzalandı.

Fotoğraftakiler:
Dr. Faruk Güler(solda)- Prof. Dr. Cemali Dinçer

Yazılım Akademisi projesinin sektöre büyük katkı sağlayacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği’nin bölgemize kattığı katma değer çok yüksek, bu konuda özellikle Yazılım Akademisi de bu çabalara hem akademik hem de uygulama açısından büyük destek sağlayacak bir proje. Bu projenin hayata geçirilmesinde hem YÜSEM’e hem de Sayın Başkan Dr. Faruk Güler’in öngörüsüyle birlikte verdiği çaba ve desteğe teşekkür ediyorum. Yaşar Üniversitesi olarak biz zaten toplumla iç içe olmak, bilim ve uygulamalarına katkı vermeyi düşünen ve bunu hayata geçiren bir üniversite olarak bu tarz projeler oluşturmak öncelikli alanlarımızdan biridir” dedi.

SEKTÖRE DONANIMLI ÇALIŞAN KAZANDIRILACAK

YABİSAK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler,  “Programın temel hedef kitlesi dört yıllık üniversite mezunları ancak  programın oldukça teknik bir içeriğe sahip olmasından dolayı kabul edilecek olan katılımcıların belli bölümlerden mezun olması şartı aranacak. Program katılımcısı temel kodlama eğitimlerinin ardından uzmanlaşmak istediği branşı seçerek eğitimine devam edebileceği gibi, 5 modülden oluşan eğitimin bir modülünde YABİSAK üye firmaları başta olmak üzere yazılım sektöründe çalışan uzmanların vereceği “Çevik Proje Yönetimi” eğitimine devam ederek sektöre daha donanımlı hazırlanabilecek” dedi.

“Çevik Metodoloji ile Yazılım Projesi Yönetimi”nin değişen müşteri ihtiyaçlarına ve pazar koşullarına hızlı ve esnek bir şekilde uyum sağlayabilen bir yöntem olduğunu belirten Dr. Faruk Güler, şunları söyledi:

“Program kapsamında verilecek olan eğitimler beş modülden oluşacak ve ilk dört modülün her birinin sonunda yapılacak sınav ile bir üst modüle geçmeye hak kazanılacak. Derslerini başarı ile tamamlayan öğrencilerin eğitimlerin sonunda 30 günlük stajda da başarılı olmaları halinde programdan mezun olmaya hak kazanacak”

Güler, YÜSEM-YABİSAK Yazılım Akademisi’nin, çeşitli sektörel ihtiyaçlara göre ileride farklı tasarım programlarına da evrilebileceğini sözlerine ekledi.