Öğrencilerden özel tasarımlar

 Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri 2022-2023 akademik yılına ait projelerini sergiledi. Yenilikçi ve işlevsel tasarımların tanıtıldığı sergide; kişisel elektrikli araç şarj istasyonu, kolay taşıma ve depolama özelliği sunan el arabası, her koşulda üçüncü nesil nitelikli kahve içebilme imkanı sağlayan demleme ekipmanı, taşınabilir el konsolu ve dört motorlu hobi dronu ilgi çeken projeler arasında yer aldı.

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin 2022-2023 akademik yılına ait projelerinin yer aldığı sergi, Fuaye Alanı’nda gerçekleşti. Çeşitli markaların sponsor olduğu yenilikçi tasarımlar, akademisyen ve öğrencilere sunuldu. Tasarımlar arasında; seçilen markalar için yeni bir sektöre yeni ürün tasarımları, spesifik bir hedef kitlenin ihtiyaçlarına göre özelleşmiş mouse tasarımı, bitkilerin çekirdek, kabuk, kök gibi bileşenlerinin aroma ve tat gibi özelliklerini sıvı bir bileşene aktaran demleme ekipmanları biyomimetik hizmet tasarımı olarak şarj istasyonları yer aldı.

GÜNEŞ PANELLİ ELEKTRİKLİ ARAÇ İSTASYONU

Öğrencilerden Alp Eren Kozar’ın O2 Ev – Charger isimli elektrikli araç şarj istasyonu tasarımında, şarj istasyonu iskeletinin üst kısmına konumlandırılan güneş paneli ve alüminyum borular hem panelin ısınmasını hem de tesisteki işletmelere sıcak su imkanı sağlanmasını hedefledi.

Oğuzhan İşbitiren’in tasarladığı Giallo isimli el arabası, pazardaki alışveriş keyfini artırmak için geliştirildi. Katlanma özelliği ile az hacim kaplayan araba, iki ayrı sepete sahip olduğundan gıdaların ezilmesinin önüne geçiyor ve sepetlerin boşaldıktan sonra iç içe geçme özelliğinden dolayı pratik bir kullanım sunuyor.

 

TAŞINABİLİR ÜÇÜNCÜ NESİL KAHVE EKİPMANI

Öğrencilerden Ceylin Bakıcı’nın Clessidra isimli projesi ise her koşulda üçüncü nesil nitelikli kahve içebilme imkanı sunan bir demleme ekipmanı olarak tasarlandı. İçinde bulunan V60 demleme modeliyle hem kahveyi demleyip hem sıcak tutan ekipman, dış ortamlarda da kahve keyfini sürdürebilmeyi sağlıyor.

DÖRT MOTORLU DRON

Selen Abacı’nın tasarımını yaptığı Quadcopter Dron ise dış mekan aktiviteleri esnasında fotoğraf ve video çekimi yapabilmesi üzerine özelleştirildi. Dört motorlu dron, LED Bluetooth ve temassız şarj teknolojilerinin yanı sıra katlanır kanat ve pervaneleri sayesinde taşıma kolaylığı sağlıyor. Hidayet Alp Kaya’nın tasarladığı Gaid adlı taşınabilir oyun konsolu, son teknolojinin fonksiyonelliğini oyun tutkunları ile bir araya getiriyor.