Kuruluş yıl dönümüne özel konser

Yaşar Üniversitesi Senfoni Orkestrası 22. Kuruluş Yıl dönümü Konseri Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da gerçekleşti. Türkiye’den ve dünyadan ünlü solistlerle klasik müziğin seçkin eserlerini seslendiren Yaşar Üniversitesi Senfoni Orkestrası, üniversitenin kuruluş yıl dönümü etkinliğinde sanatseverlerle buluştu. Şef Orhun Orhon yönetimindeki konserde piyanist Gökhan Aybulus solist olarak yer aldı.

Orkestra, konserin açılışında Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü mezunu ve yüksek lisans öğrencisi Can Karadağlı’nın ‘Aeternus’ (Sonsuz) isimli bestesini seslendirdi. Karadağlı, büyük beğeni alan bestesiyle ilgili, “Biz ve çevremizdeki her şey sürekli bir değişim içerisindeyiz. Ne kadar değişim içinde olsak da aslında hiçbir şey tam anlamıyla kaybolmuyor. Eser de bunu müzikal anlamda anlatmayı amaçlıyor” dedi. Orkestra ikinci olarak R. Korsakov’un Spanish Capriccio adlı eserini seslendirirken, son olarak solist Gökhan Aybulus’un yer aldığı G. Gershwin’in ‘Rhapsody in Blue’ performansı seyirciler tarafından alkışlandı.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, konserin açılış konuşmasında “Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü eğitmenleri ve öğrencilerinin de aktif olarak yer aldığı orkestra, ülkemizin ve dünyamızın önde gelen solistleriyle birçok konser düzenledi. Bu güzel İzmir gecesinde sizlerle birlikte olmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

2006 yılında Yaşar Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ın fikriyle Oda Orkestrası olarak kurulan ve İzmir’de vakıf üniversitelerinin müziğe desteğinin ilk örneğini oluşturan Senfoni Orkestrası, kültürel hayatımızı zenginleştiren çok sesli ve evrensel müziği, konser, festival ve resitaller açılımıyla müzikseverlere sunmaya devam ediyor.