“Kemeraltı Günlüğü” ile ikinci oldular

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü yüksek lisans öğrencisi Yaren Kurt’un da aralarında bulunduğu ekip, İzmir Sinema Ofisi ve TARKEM ortaklığı ile gerçekleştirilen 3X3 Videothon Kemeraltı Video Yarışması’na Tarihi Liman Yolu kategorisinde “Kemeraltı Günlüğü” adlı videoları ile katılarak, ikincilik ödülünü almaya hak kazandı.

İzmir Sinema Ofisi ve TARKEM ortaklığı ile gerçekleştirilen, UNESCO Dünya Mirası yolundaki Kemeraltı için düzenlenen 3X3 Videothon Kemeraltı Video Yarışması’nda, “Tabağımdaki Miras”, “Tarihi Liman Yolu” ve “Zanaatkarların İzinde” olarak belirlenen kategorilerde jüri kurulunun değerlendirmeleri sonucunda toplam 10 video ödüle layık görüldü.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Yaren Kurt ve ekip arkadaşları Buket Yılmaz, Ceyda Gençalp, Canberk Çilek ve Tolgahan Kaplan, Tarihi Liman Yolu kategorisinde İkincilik Ödülü almaya hak kazandı. Kemeraltı Günlüğü adlı videolarıyla “Kemeraltı’nı Bir De Benim Gözümden Gör!” diyen ekip, yarışmada fark yarattı. Ekip, 3 dakikalık videoda 2 bin 500 yıllık Kemeraltı Çarşısı’nı, açık pazar kültürünü devam ettiren zanaatkarları ve tarihi dokusu ile ele almayı hedefledi.

İNSAN, KÜLTÜR VE DOĞAL MİRAS İLİŞKİSİNİ ÖNE ÇIKARDIK

İç Mimar Yaren Kurt, “Sırası ile Konak Limanı, Konak Meydanı, Saat Kulesi, Konak Camii, İzmir İli Hükümet Konağı, Kemeraltı Çarşısı, Kapalı Çarşı, Salepçioğlu İşhanı, Salepçioğlu Camii, Palamut İşhanı, Abacıoğlu Hanı, Beit Hillel Sinagogu, L’agora Old Town (Eski Küçük Karaosmanoğlu Hanı), Kestanepazarı Camii, Şadırvanaltı Camii, Hisar Camii, Kızlarağası Hanı, Kahveciler Sokağı’nda çekimlerimizi gerçekleştirdik. Tarihi Liman Yolu’nda seçtiğimiz Kemeraltı’nın tarihi mekanlarında insan ile kültür ve doğal miras ilişkisini ticari, sosyal, kültürel fonksiyonlar ile Kemeraltı’nı öne çıkaracak bir video çalışması hazırladık. İkincilik Ödülü kazandığımız “Kemeraltı Günlüğü” adlı videomuzun UNESCO Geçici Listesi’ne alınmış Kemeraltı Bölgesi’ni UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması yolunda katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.