İzmir’den Londra’ya…

Fotoğraftakiler: Sergi takımı soldan sağa: Amalia Katopodis (Umeå University), Fanny Chaiyarach (Umeå University), Meltem Gürel (Yaşar University), Benjamin Roobol (Umeå University), Dolf te Lintelo (Institute of Development Studies), Robert Mull (Univesity of Brighton, Umeå University), and Sangram Shirke (Umeå University).

Mimarlık Fakültesi  ‘British Academy Summer Showcase’deydi

 Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 16-18 Haziran tarihlerinde Londra’da gerçekleşen British Academy Showcase 2022 Sergisi’nde yer aldı. Londra ve İzmir’de eşzamanlı olarak gerçekleşen sergi, küresel yerinden edilme konusundaki farkındalığın tanıtımına yardımcı olmayı amaçladı.

 Sergi, canlı bir video bağlantısı ile Londra’daki British Academy Sergi Salonu ve İzmir’de TIAFI (Uluslararası Yardımlaşma ve Entegrasyon Derneği) Toplum Merkezi’nde bulunan katılımcılar arasında bir etkileşim ortamı yarattı.

 Her iki konumda katılımcılar dijital ortamda bir araya gelerek ‘Ev’ kavramının kendileri için ne anlam ifade ettiği hakkında konuştular ve çizimlerini paylaştı. Sergi ilk gününde okul çağındaki çocuk ve gençler, ikinci gününde araştırmacılar ve üçüncü gününde genel izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle ziyaret edildi.

 RESİMLER TIAFI’NİN ÇATI TASARIMINDA KULLANILACAK

 Sergide aynı zamanda, TIAFI Toplum Merkezi’nin çatısında yapılması planlanan tasarımın bir prototipi de sunuldu. Bu inşa faaliyeti, British Academy tarafından desteklenen ve Yaşar Üniversitesi, Kalkınma Araştırmaları Enstitüsü (Institute of Development Studies) ve Brighton Üniversitesi iş birliği ile gerçekleşen WHIT Araştırma ve Eylem Projesi bünyesinde yer alıyor. Londra ve İzmir’deki etkinlikte katılımcıların yarattıkları resimler TIAFI çatı tasarımın bir parçası olarak mekanlara entegre edilecek