Girişim Kampı’23

Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi, Yaşar Üniversitesi,İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Kuzey İzmir TEKMER iş birliğiyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘Girişim Kampı’23 @Karşıyaka Kolektif’ başladı.

Programın açılış konuşmasını Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi Yürütücü Kurul Üyesi Başkanı Rafet Yacan yaptı. Yacan, şunları söyledi: 

“Girişimciler yenilikçi fikirleriyle toplumu ileriye taşıyor, istihdam yaratıyor ve Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünü arttırıyor. Amacımız girişimcilerin yenilikçi fikirlerini hayata geçirmeleri ve girişimlerini büyütmeleri için gereken kaynakları sağlamak ve onlara rehberlik etmek. Bizler girişimciliğin geleceği için umutlu ve heyecanlıyız. Geleceğin liderlerini ve yenilikçi fikirlerini desteklemek için çalışıyoruz. Geçen yılki kamptan bu yana geçen 13 aylık süreçte yürütücü kurulumuz tarafından belirlenen 19 girişimi Karşıyaka Kolektif kuluçkasına alarak destek verdik, hem Karşıyaka Kolektif girişimcilerimize hem de herkese açık 38 etkinlikle 2 bin 787 kişiye ulaştık.”

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer

“ÇOK ÖNEMLİ BİR ZEMİN HAZIRLIYOR”

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ise her yıl bu etkinliğe katılmaya çalıştığını belirterek şöyle konuştu:

“Hepimizin bildiği gibi ekonomik büyüme ve sürdürülebilirliği sağlamak; yeni şirketlerin kurulmasını sağlamak ve mevcut şirketlerin büyümesini kolaylaştırmaktır. Girişimciliğin gelişmesine ortam sağlamak için kurulan merkezler teknolojik ve üretim odaklı girişimciliğin gelişmesine çok önemli zemin hazırlıyor. Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi’nin faaliyete geçmesinden bu yana geçen 3 yıl içinde birçok başarılı etkinliği birlikte gerçekleştirdik. Düzenlenen girişim kampında bir araya gelmekten çok mutluyuz. Girişim kampı 2023 çevrimiçi bir kamp olarak Nisan ayına kadar devam edecek. Kamp 8 oturumdan oluşacak. İnovasyon, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, iş modelleri, girişim hukuku, mali süreçler, kitle fonlama, yatırım süreçleri gibi birçok konu derinlemesine işlenecek. Karşıyaka Kolektif ve paydaşlarına hız kesmeyen faaliyetleri için çok teşekkür ediyorum. ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay

“SİSTEMİN AĞINI YIRTIP ÇIKABİLEN BİR YAKLAŞIM”

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da “Yaşar Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi ile birlikte buradaki çalışmaları ve ortaklığımızı sürdürüyoruz, bir sonraki aşama olan Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni de kurduk; o da Karşıyaka’da. Girişimcilik, içinde bulunduğu sistemin ağını yırtıp çıkabilen bir yaklaşım. Bunun için girişimcilere samimi şekilde gerçekten yardımcı olmalıyız. Karşıyaka Belediyesi samimi olarak bu ekosistemin bir parçası olmaya çalışıyor. Sizler de burada olduğunuz için mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Açılışa; Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Yönetim Tasarım ve Danışmanlık Şirketi (YUTECH) Genel Müdürü ve Kuzey İzmir TEKMER İcra Kurulu Üyesi Necip Özbey, Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi Yürütücü Kurul Üyesi Rafet Yacan, mentorlar, girişimciler ve paydaşlar katıldı.

13 NİSAN’A KADAR DEVAM EDECEK

Girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimlerini bir araya getirerek, yenilikçi fikirlerin ve işletme modellerinin tartışılacağı, paylaşılacağı ve geliştirileceği çevrimiçi Kamp, 13 Nisan tarihine kadar devam edecek. Etkinlik, 8 oturumdan oluşacak ve inovasyon, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, iş modelleri, girişim hukuku, mali süreçler, kitle fonlama, melek yatırım süreçleri, exit stratejileri ve daha birçok konuda yeni fikirleri keşfetmek isteyen herkese açık olacak.