Yaşarlı yelkenciler ödülleri topladı

İzmir’in Çeşme İlçesi’nde düzenlenen  Pologarage-ICYC  Kış Trofesi yarışlarına Yaşar Üniversitesi Yelken Takımı damgasını vurdu

İki  gün süren yarışlarda katıldıkları kategorilerde ödülleri toplayan genç yelkenciler  genel klasmanda kazandıkları birincilik ödülünü Yaşar Üniversitesi(YÜ) Kurucusu ve  Onursal Başkanı Selçuk Yaşar ile paylaştı.


Pologarage-ICYC Kış Trofesi 23 teknenin katılımıyla hafta sonu Çeşme Marina’da başladı. ‘IRC 1’, ‘IRC2’ ve ‘Destek 1’ ile ‘Destek 2’ sınıfı olmak üzere 4 kategoride düzenlenen ve iki gün süren yarışlara, aralarında Yunanistan’ın Sakız Adası’ndan gelen Code Zero – Vodafone Yelken Takımı ekibinin de bulunduğu yaklaşık 100 sporcu katıldı.

Mahmut Saral çalıştırdı

 Çeşme’de 3 etapta gerçekleşen yarışlara katılan, derslerden arta kalan vakitlerde üniversitenin teknesiyle yelken eğitimi alan Yaşar Üniversitesi öğrencileri, başarılarıyla adından söz ettirdi. Yelken Milli Takımı eski antrenörü Mahmut Saral skipperliğinde, IRC-2 kategorisinde, üniversitenin teknesiyle yarışlara katılan öğrenciler Mehmet Haliloğlu, Ceren Subaşı, Enver Çilengiroğlu, Erden Kantarcı, Betty Barki ve Mert Dörtkardeşler, iki gün boyunca çıktıkları 3 yarışta birinci, ikinci ve üçüncülük derecelerini elde etti.

 

Genel klasmanda birinci olan öğrenciler, ödülünü Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’ın elinden aldı. Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, ilk offshore denemesi olan zorlu yarışta aldıkları başarı nedeniyle öğrencilere teşekkür etti. Yelken takımının her geçen gün güçlendiğini vurgulayan Prof. Dr. Barkan, “Öğrencilerimizin bir liman kenti olan İzmir’de, denizle iç içe mücadele ederek kendilerini geliştirmeleri olduça önemli” dedi.

Öğrenciler ödülü Selçuk Yaşar ile paylaştı

Pologarage-ICYC Kış Trofesi Yelken Yarışları’nın ilk 3 etabını Genel Klasman birincisi olarak tamamlayan ı öğrenciler, ödüllerini YÜ Kurucusu ve  Onursal başkanı Selçuk Yaşar ile paylaştı. Yarış sonrası kupayı üniversitenin kurucusu Selçuk Yaşar’a götüren öğrenciler, duayen işadamından büyük övgü aldı. Kendisi de eski yelkenci olan ve kendi yelkenlisini üniversite öğrencilerine bağışlayarak, derslerden arta kalan vakitlerinde onların yelkenciliği öğrenmelerini sağlayan  Selçuk Yaşar, öğrencilerinin bu başarısıyla gurur duyduğunu söyledi.


Pologarage-ICYC Kış Trofesi’nin ikinci etabı 8-9 Aralık, finali de 22 Aralık 2012 Cumartesi günü yapılacak.

no images were found