ABD’li tasarımcı öğrencilere ilham verdi

Prof. Dr. Lydia Matthews

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) tasarımda öncü okullarından Parsons The New School For Design’da Tasarım Programı Dekanı, Küratöryal Tasarım Araştırma Laboratuarı Yöneticisi Prof. Dr. Lydia Matthews İzmir’de ilk kez Yaşar Üniversitesi’nde (YÜ) gerçekleştirdiği konferansla tasarımcılara ilham verdi.

Prof. Matthews, “Nesneden Sisteme: Tasarım İlham Kaynağı ve Sosyal Pratik Olarak Tamir Etme” başlıklı konferansında kusurlu ve ikinci el nesnelerin tasarımla nasıl tekrar hayat bulduğunu anlattı. 

Prof. Dr. Lydia Matthews
Prof. Dr. Lydia Matthews

Nesneler yeniden hayat buluyor

İstanbul Tasarım Bienali’nin ardından Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü tarafından düzenlenen konferansa katılan Görsel Kültür Profesörü Lydia Matthews dünyada yaygınlaşmaya başlayan ‘ileri dönüşüm’ yöntemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ekolojik kriz için bir çözüm yolu olan geri dönüşümün de önemine değinen Prof. Dr. Matthews ileri dönüşüm ile de atılmış nesnelere yeni bir biçim ve işlev kattıklarını söyledi. Aslında az gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır uygulanan nesneleri tamir etme pratiğinin artık ABD gibi gelişmiş ülkelerde de sergilendiğini ifade eden Matthews, konuk tasarımcılara ileri dönüşümden örnekler sundu.    

no images were found