Yaşarlı öğrencilerin mobilyada özçekim akımı MODEKO’da İzmirlilerle buluştu

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencilerinin, mobilya tasarımı dersi kapsamında selfie (özçekim) konseptiyle tasarladıkları ürünler, İzmir Mobilya Fuarı’nda görücüye çıktı. İzmir Fuar alanında sergilenen mobilyalar, ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

YSR Modeko (2) - Kopya

Sosyal medyada yılın en popüler faaliyeti haline gelen selfie (özçekim) akımı, mobilya tasarımlarına da yansıdı. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri özçekim akımından yola çıkarak kendilerini yansıtan mobilyalar tasarladı. Her biri ayrı bir hikayeye sahip tasarımlarda, kimi şeker hastalığından, kimi çok sevdiği yeğenlerinden kimi de karmaşık iç dünyasından ilham aldı. Ortaya dikkat çekici oturma grupları, aydınlatma elemanları, raflar, sehpa ve tamamlayıcı aksesuarlar çıktı.

YSR Modeko (4) - Kopya

Öğrencilerin, öğretim görevlileri Ceren Polat, Cengiz Ultav, Can Külahçıoğlu, Sevda Balcıoğlu, Can Aysan ile araştırma görevlileri Eda Paykoç ve Burçin Hancı Geçit’in yürüttüğü  Mobilya Tasarımı dersi kapsamında, kendilerini anlatan tasarımları, 26. Modeko Fuarında da sergileniyor.

modeko

Şeker hastalığı nedeniyle insülin kullanan Hakan Sevinç, “Hastalığım nedeniyle 17 senedir insülin kalemi kullanıyorum. Bu nedenle insülin kalemini andıran bir aydınlatma ünitesi tasarlamak istedim. İnsülin kaleminin ortasında insülin sıvısı görünür. Buna bir gönderme yaparak tasarladığım aydınlatma ünitesinin ortasını şeffaf dizayn ederek elektrik kablolarının buradan geçirdim. Aydınlatmayı da en tepeden başlayacak şekilde dizayn ederek iğnenin ucundan çıkan insülini sembolize etmeye çalıştım” dedi.