Doruk’un azmi potada da yükseliyor

Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü Spor Salonu, 03 Mart Salı günü tarihi bir basketbol maçına sahne olacak. Yaşar Üniversitesi oyuncusu Doruk Güngör. İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu’na karşı, Türkiye’de resmi maça çıkan ilk otizmli olacak. Doruk, otizmli bireylerin ailelerine de cesaret verecek.

DORUK GÜNGÖR (1)Salı günü oynanacak Yaşar Üniversitesi- Kavram Meslek Yüksek Okulu Üniversiteler Ligi (Ünilig) maçı, bir ilke sahne olacak. Yaşar Üniversitesi Grafik Bölümü öğrencisi Doruk Güngör Türkiye’de resmi maça çıkan ilk otizmli birey olacak. Doruk Güngör basketbol çalışmalarına ilk olarak spor okulunda başladı, 2010’da ülkemizde yapılan dünya şampiyonasının İzmir ayağında gönüllü görev aldı. Bir otizmlinin görev aldığı ilk organizasyon, bu bireylerin gelişim çabaları açısından yüreklendiren örnek oldu.
DORUK GÜNGÖR (2)

Doruk Güngör bu çalışmalarının yanında, yoğun özel eğitimler sonrasında, Yaşar Üniversitesi İngilizce hazırlık sınıfında öğrenimini sürdürüyor. Doruk Güngör’ün Ünilig maçına çıktığı gün otizmli bireylerin aileleri cesaretlenecek ve çocukları için yapabilecekleri daha çok şeyin olduğu konusunda yol gösterici ve teşvik edici bir etki oluşacak.