Yaşarlı öğrenciler yine zirvede

Genç dağcılardan zorlu tırmanış

Yaşar Üniversitesi Dağcılık Topluluğu üyesi öğrenciler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yılı 3 bin 916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı’nın zirvesinde karşıladı

Yaşar Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu’nun (YÜDDOST) gözünü zirveden ayırmayan genç dağcıları, bu yıl da yeni yıla zirvede girdi. 3 bin 916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı’na tırmanan öğrenciler, eksi 24 derecede yeni seneyi karşıladı.

Dağcılık eğitmenleri Neşet Hakan Arsan ve Hakan Mat’ın eşliğinde, ilk olarak Kayseri’ye giden öğrenciler, Erciyes Dağı eteklerinde kamp kurdu. Kampta yıl içinde öğrendikleri kış temel eğitimi ve karda yürüyüş eğitimlerini yenileyen Fırat Ceylan, Özgün Eren, Ezgi Feray Erol, Can Cellek, Burak Ermiş, Ezgi Özşenoğulları, Gaye Abun, Yaman Özuyguntaş ve Gözde Sonal yılın son günü, ay ışığı eşliğinde zirveye ulaşmak için yola koyuldu. Dağcılar arasında ‘Nesrin Topkapı’ olarak bilinen rotadan tırmanan ekip, zaman zaman şiddetlenen rüzgar ve toz kar fırtınası nedeniyle zor anlar yaşadı. Eksi 24 derece havada tırmanışlarını sürdüren genç dağcılar zirveye ulaştı.

Zirvede hatıra fotoğrafı

Zirvede Yaşar Üniversitesi’nin bayrağını açan öğrenciler, birbirlerine sarılarak başarılarını kutladı. Hatıra fotoğrafı da çekilen dağcılar, bir süre dinlendikten sonra, tırmandıkları eğimli güzergahtan inişe geçti. Zorlu bir inişin ardından genç dağcılar tırmanışa başladıkları ana kamp noktasına ulaştı.

Yeni yılı zirvede geçirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler, bu tür başarıların kendilerini motive ettiğini söyledi.

Şimdiki hedef Ağrı

Yaşar Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu (YÜDDOST) olarak öğrenci ve akademisyenlerin katılımıyla bir süredir dağ ve kaya tırmanışları gerçekleştirdiklerini belirten topluluk başkanı Fırat Ceylan, üniversitenin desteğiyle kısa süre içinde bir hayli yol kat ettiklerini söyledi. Öncelikli hedeflerinin önümüzdeki günlerde Ağrı Dağı’na tırmanmak olduğunu da belirten Ceylan, “Birçok dağcı bir zirveye ulaştığında, henüz oradayken bile daha yüksek bir zirveye çıkmanın hayalini kurar. Biz de bu hayalle önümüzdeki günlerde Ağrı Dağı’na tırmanacağız” dedi.

 

no images were found