Yaşarlı öğrenci İzmir’e uluslararası gurur verdi

Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi milli sporcu İpek Öztosun Rio olimpiyatı yolunda ilerliyor.

 

Yaşar Üniversitesi öğrencisi İpek Öztosun (18) Triatlon Avrupa Kupası İstanbul 2013 gençler kategorisinde aldığı gümüşle triatlonda Türkiye’ye ilk uluslararası madalyayı kazandırırken İzmir’in ve Türkiye’nin gururu oldu.

ipek
Yaşar Üniversitesi öğrencisi İpek Öztosun (18) Triatlon Avrupa Kupası İstanbul 2013 gençler kategorisinde gümüş madalya kazandı.

Hedefi önce Londra sonra Rio 

İzmirli İpek Öztosun zorlu spor dalı triatlonda Avrupa kupalarında ilk 3’e giremeyen Türkiye’nin gururu oldu. Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü’ndeki eğitimini başarıyla sürdüren genç sporcu Triatlon Avrupa Kupası İstanbul genç bayanlarda 1.05.56’lık derecesiyle ikinci oldu.

YASAR-triatlon (1)

750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ile 5 kilometre koşudan oluşan yarışta elde ettiği başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Öztosun en büyük hedefinin ise Londra’da düzenlenecek Eton Dorney ETU Triatlon Gençler Avrupa Kupası’nın ardından Rio Olimpiyatları’na katılmak olduğunu söyledi.

YASAR-triatlon (2)

12 yaşında Çanakkale boğazını geçti

Bisiklete binmeyi 2 yıl önce öğrendi

Sınıf arkadaşlarıyla vakit geçirmek için başladığı yüzme kursunda kısa sürede eğitmenlerin dikkatini çekmeyi başaran İpek Öztosun ilk büyük sınavını 12 yaşında vererek Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı’nda birinci oldu. Birincilikle kazandığı Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümündeki eğitimini başarıyla sürdüren İpek hiç aklında yokken antrenörlerinin teşvikiyle triatlona başladı. Bisiklete binmeyi henüz 2 yıl önce öğrenen sporcu ilk yarışında ise sakatlanma tehlikesi atlattı.

Şampiyonun bir günü nasıl geçiyor

Sabah 05:30’da uyanan genç yetenek 06:00’dan 08:00’e kadar yüzme antrenmanlarını gerçekleştiriyor. Her gün en az 3 saat olmak üzere ya bisiklet ya da koşu antrenmanlarına çıkıyor. Her bir antrenmanda yaklaşık 750 metre yüzüyor, 20 kilometre bisiklete biniyor ve 5 kilometre koşuyor. Bu disiplini haftanın 7 günü boyunca aksatmadan sağlıyor.

İpek Öztosun’un elde ettiği diğer uluslararası başarıları şöyle:

Edirne Duatlon Balkan Şampiyonası genç bayanlar 2.’si

Elazığ Triatlon Balkan Şampiyonası genç bayanlar 3.’sü

Alanya ITU Triatlon Premium Avrupa Kupası Finali genç bayanlar 17.’si

Antalya ITU Triatlon Avrupa Kupası, ETU Gençler Triatlon Avrupa Kupası genç bayanlar 17.’si

Triatlon nedir

Yüzme, bisiklet ve koşunun peşi sıra yapıldığı olimpik ve bireysel spor branşıdır.