Üniversiteli boncuk ustaları

 

Yaşar Üniversitesi Sosyal Girişimciler Grubu tarafından başlatılan projeyle İzmir Nazarköy’ün boncuk ustaları adeta birer üniversiteli oldular.

“Nazarköy İçin Sosyal Girişimci Gençler” adı verilen proje kapsamında ‘sanat tasarım’ ve ‘sosyal girişimcilik’ derslerine katılan genç ustalar gördükleri eğitimlerin ardından köyün kalkınmasına katkı sağlayacak projeler geliştirecekler.   

Nazarkoy

Köyden üniversite sıralarına

Öğrenciler tarafından kurulan ‘’Yaşar Üniversitesi Sosyal Girişimciler Grubu’’ İzmir’in Kemalpaşa ilçesine bağlı Nazarköy’ün turizm potansiyeline katkı sağlayacak bir proje geliştirdi. Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans tarafından yürütülen Ulusal Gençlik Girişimi Projeleri dahilinde kabul gören projeye Y.Ü ile Kemalpaşa Belediyesi de destek verdi. Avrupa Komisyonu’ndan hibe desteği almaya hak kazanan proje kapsamında genç ustalara Yaşar Üniversitesi akademisyenleri tarafından sanat tasarım ve sosyal girişimcilik dersleri verilmeye başlandı. Genç ustalar üniversite sıralarında gösterilen derslere büyük ilgi gösterdiler.

Nazarkoy (2)

Proje kapsamında neler yapılacak

6 ay sürecek proje kapsamında Nazarköy’de yaşayan 18-30 yaş aralığındaki toplam 10 boncuk ustasının yanı sıra Yaşar Üniversitesi’nin 10 öğrencisi ‘sosyal girişimcilik’ ve ‘sanat tasarım’ dersleri alacak. Y.Ü  akademisyenleri tarafından gerçekleştirilen derslerin sonunda yöre için sosyal girişimcilik stratejileri hazırlanacak. Böylece köye yönelik yatırımcıların ilgisi artırılırken tüm gençlerin kişisel yönden gelişimlerine de destek sağlanmış olacak. Yaşar Üniversitesi’nin  tanıtım belgeseli ile de destekleyeceği proje köyün tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Y.Ü Medya İlişkileri Koordinatörlüğü de sürecin kamuoyu oluşturma sürecini dizayn edecek çalışmalar gerçekleştirecek.