Yaşarlı İpek Avrupa Şampiyonu

Yaşar Üniversitesi öğrencisi milli triatlet İpek Öztosun, geçen haftasonu Kuşadası’nda 14 ülkeden 145 sporcunun katılımıyla düzenlenen Biathle ve Triathle Açık Avrupa Şampiyonası’nda biathle dalında teklerde ve çiftlerde Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

YSR ipek (1)

Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Kaymakamlığı’nın desteğiyle, Dünya Pentatlon Birliği (UİPM), Avrupa Pentatlon Konfederasyonu (ECMP) ve Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından organize edilen Biathle-Triathle Açık Avrupa Şampiyonası finali, geçen haftasonu yapıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen şampiyonaya, 14 ülkeden 70’i kadın 75 ‘i erkek 145 sporcu katıldı. Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi Triatlon Türkiye ve Balkan Şampiyonu, Avrupa ikincisi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin 2016 Rio Olimpiyatları yolunda desteklediği 16 altın sporcu arasında yer alan İpek Öztosun da biathle dalında yarışa katıldı. Tüm rakiplerini geride bırakan Öztosun teklerde Avrupa Şampiyonu olurken çitflerde de triatlet Ali Mutlu ile birlikte bir şampiyonluk daha kazandı.

YSR ipek (2)

Şampiyonaya, Türkiye’den katılan 54 sporcu büyük başarı sergiledi. ,Türkiye, takım ve bireyselde; ’Yıldız A’, ’Takım’, ’Junior’ ve ’Master D’ kategorilerinde 18 altın, 17 gümüş ve 22 bronz madalya kazandı.