Yaşarlı Ece Balkan Şampiyonu

Yaşarlı Ece Balkan Şampiyonu

Yaşar Üniversitesi’nin milli sporcu  öğrencisi Ece Bakıcı Balkan Triatlon Şampiyonu oldu.

Elazığ’da 6 Balkan ülkesinden 46 sporcunun katılımıyla düzenlenen Balkan Triatlon Şampiyonası’na, Türk sporcular damgasını vurdu. Yaşar Üniversitesi’nin milli triatlet öğrencisi Ece Bakıcı’nın Balkan Şampiyonu olduğu şampiyonada, Türk sporcular 2 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Türkiye Triatlon Federasyonu ile Avrupa Triatlon Federasyonu ETU’nun 2012 yılı programında yer alan Triatlon Balkan Şampiyonası’na Türkiye dışında, Bulgaristan, Sırbistan, Makedonya, Romanya ve Yunanistan’dan toplam 48 triatlet katıldı.

Türk sporcular 7 madalya kazandı

Sabah saatlerinde yıldızlar kategorisiyle başlayan yarışlarda sporcular ilk olarak yüzme, ardından bisiklet ve son olarak koşu etaplarında, birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Zorlu yarış sonunda Türk sporcular toplamda 2 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Geçen senenin ikincisiydi

Şampiyonada, Elit Bayanlar kategorisinde yarışan YÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Ece Bakıcı, 1.12.21’lik derecesiyle Balkan Şampiyonu oldu. 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşu etaplarını başarıyla tamamlayan genç sporcu, tüm rakiplerini geride bıraktı.

“Hedefim 2016 Olimpiyatları”

Geçtiğimiz yıl Genç Bayanlar kategorisinde Balkan 2’incisi olan Bakıcı, “Bu sene yaşım büyüdüğü için Elit Bayanlar kategorisinde yarıştım. Bu durum beni biraz strese soksa da tek hedefim şampiyonluktu” dedi. Öncelikli hedefinin Brezilya’da yapılacak 2016 Olimpiyatları’na triatlon alanında katılan ilk Türk sporcu olmak olduğunu belirten milli sporcu,  “Bu şampiyonlukla olimpiyatlar için büyük bir adım attığımı düşünüyorum ve tüm çalışmalarımı bu yönde devam ettiriyorum. Umarım 2016 Olimpiyatları’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğim” diye konuştu.

no images were found