Matematik Olimpiyatı çalışmalarında görev yapacak öğretmenler belli olacak

Matematik olimpiyatı çalışmalarında görev yapacak öğretmenler belli olacak

Yaşar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “TUSİ- Ortaöğretim Öğretmenleri için Matematik Olimpiyat Eğitimleri”nin 2. kademesi 14 Eylül 2012 Cuma günü tamamlanacak. Ulusal ve uluslararası düzeyde matematik olimpiyatlarına katılacak olan öğrencileri yetiştirecek öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen eğitimler sonunda 3. kademe eğitim kampına katılmaya hak kazanan öğretmenler de belli olacak. Böylece TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen Ulusal Matematik Olimpiyat Sınavı’nda ter dökecek 30 öğretmenin isimleri netlik kazanacak.

TUSİ-Ortaöğretim Öğretmenleri İçin Matematik Olimpiyat Eğitimleri Selçuk’ta devam ediyor. Proje Koordinatörü Prof. Dr. Rafail Alizade, İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki Fen ve Anadolu liselerindeki öğretmenler başta olmak üzere başvuru yapan yüzlerce öğretmen arasından gerçekleştirilen sınavlar sonucunda seçilecek 30 adayın 3. kademe eğitim kampına girmeye hak kazanacaklarını belirtti.  Toplam dört  kademeden oluşan olimpiyat kampı eğitimlerini başarı ile tamamlayan adaylar ise formatör öğretmen olarak görev yapabilecekler.  Proje kapsamında her yıl 1., 2., ve 3. kademe eğitimler İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki ortaöğretim okulları matematik öğretmenlerine yönelik olarak gerçekleştirilmeye devam edecek.