Yaşarlı dağcılar 7. yıllarını Erciyes’in zirvesinde kutladı

Yaşar Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu’nun (YÜDDOST)  üyesi öğrenciler, 7. yıllarını Erciyes Dağı’na zorlu  bir tırmanış gerçekleştirerek kutladı.

Yasar Dagci Erciyes (1)

Geçtiğimiz hafta, eğitmenleri eşliğinde ilk olarak Kayseri’ye giden öğrenciler, Erciyes Dağı eteklerinde kamp kurdu. Kampta yıl içinde öğrendikleri eğitimlerini yenileyen öğrenciler, zaman zaman şiddetlenen rüzgar ve sis nedeniyle zor anlar yaşadı. Zorlu doğa şartlarına karşın tırmanışlarını sürdüren genç dağcılar, YÜDDOST’un kurucu üyelerinden Erim Fırat Ceylan’ın liderliğinde ‘Nesrin Topkapı’ diye de adlandırılan rotadan tırmanarak zirve yaptı.

Yasar Dagci Erciyes (1)

Erim Fırat Ceylan, Hakan Zeytincioğlu, Alper Batuhan Coşkun, Özgür Mersin ve Yaman Özuyguntaş’dan oluşan tırmanış ekibi, yaklaşık 8 saatlik tırmanışın ardından 3 bin 917 metredeki zirveye ulaştı. Ekibe, eğitmenleri Neşet Hakan Arsan ve topluluk üyesi Meltem Barlay da ana kamptan destek verdi.

Yasar Dagci Erciyes (2)

YÜDDOST’un kuruluşunun 7. yılını Erciyes Dağı’na tırmanarak  geçirmekten mutlu olduklarını ifade eden Yaşarlı öğrenciler, bu tür başarıların kendilerini motive ettiğini söyledi.