Yaşarlı Adnan, İzmir’i kartingte Bahreyn’de temsil edecek

Go-kartta Türkiye’de birçok kez şampiyonluk kazanan Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Adnan Uyan, İzmir’i, Bahreyn’de yapılacak “24 saat Karting Dayanıklılık Şampiyonası”nda temsil edecek.

karting (1)
Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Adnan Uyan, İzmir’i, Bahreyn’de yapılacak “24 saat Karting Dayanıklılık Şampiyonası”nda temsil edecek.

Çocukluğundan itibaren otomobillere ve motor sporlarına olan ilgisini 2007 yılında başladığı Go-kartla sürdüren Adnan Uyan, 6 yılda İzmir’de yapılan hemen hemen tüm yerel turnuvalara katılıp yedi birincilik, iki ikincilik, bir de üçüncülük kupası olmak üzere 10 kupa kazandı. Uyan, başarılarının ardından şimdi İzmir’i Bahreyn’deki dayanıklılık yarışında temsil etmeye hazırlanıyor.

karting (2)

İzmir Karting Kulübü takımıyla birlikte Şubat ayında yapılacak yarışmaya katılacak Uyan, “Genel olarak dayanıklılık ve takım olabilmenin temeline dayanan yarış, bir tam gün boyunca devam ediyor. Hızlı olmanın yanında fiziksel ve mental açıdan da yeteneklerin sergilendiği bir takım yarışı olarak gerçekleştiriliyor. Farklı ülkelerden gelen 30’un üzerinde profesyonel takımla beraber yarışacağız. Bu takımlardan biri de İzmir’den Türkiye’yi temsil edecek bizim kulübümüz. Amacım, ülkemizi başarıya temsil etmek ve yerel düzeyde kazandığım kupalara uluslararası bir yenisini daha eklemek” dedi.