Yaşar’ın altın kızı olimpiyat yolunda

Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi milli sporcu İpek Öztosun Rio olimpiyatı yolunda ilerliyor.

Triatlon ve Duatlonda Türkiye’ye pek çok uluslararası madalya kazandıran Yaşar Üniversitesi öğrencisi İpek Öztosun, bir kez daha İzmir’i gururlandırdı. Konya’da yapılan Türkiye Duatlon Şampiyonası’nda İpek Öztosun, Elit Bayanlar Türkiye Şampiyonu oldu. Öztosun, ayrıca, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) 2016 Rio Olimpiyatları yolunda destekleyeceği 16 altın sporcu arasında yer almayı başaran tek triatlet.

Türkiye Duatlon Şampiyonası, önceki hafta, Konya’da düzenlendi. Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi milli sporcu İpek Öztosun, koşu – bisiklet – koşu etaplarından oluşan yarışmada, Elik Bayanlar kategorisinde birinci olmayı başardı. Başarılarına bir yenisini daha ekleyen Öztosun, 2016 Rio Olimpiyatları için TMOK tarafından da destekleniyor. TMOK, 12 federasyondan seçilen 16 sporcuya, iki yıl boyunca aylık 500 dolar burs vererek çalışmalarına katkı sağlayacak. 2016 yılının Eylül ayına kadar devam edecek burs ödemeleri, sporcunun doping cezası alması, önemli bir sakatlık geçirmesi ya da belirlenen baraj derecelerini geçememesi durumunda kesilecek. 12 farklı branşta, ilgili federasyonlarca belirlenen 16 altın sporcu arasında İzmirli İpek Öztosun, tek triatlet olarak yer alıyor.  Birincilikle kazandığı Matematik Bölümü’ndeki eğitimini başarıyla sürdüren İpek Öztosun, yüzmeyle başladığı spor hayatında, hiç aklında yokken antrenörlerinin teşvikiyle triatlona başladığını belirterek, “Bisiklete binmeyi henüz 4 yıl önce öğrendim. Sabah 05.30’da uyanıyorum, 06.00’dan 08.00’e kadar yüzme antrenmanı, en az 3 saat olmak üzere ya bisiklet ya da koşu antrenmanları yapıyorum. Her bir antrenmanda yaklaşık 750 metre yüzüyor, 20 kilometre bisiklete biniyor ve 5 kilometre koşuyorum. Tek amacım, ülkemi 2016 Rio’da temsil etmek” dedi.