Bornova turizm, tasarım ve inovasyonla gelişecek

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerine, belediyenin misyonu, vizyonu ve stratejik hedeflerini anlattı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda, öğrenci ve öğretim üyelerine belediyenin misyonu, vizyonu ve stratejik hedefleri konusunda açıklamalar yaptı. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevil Sarıyıldız, öğretim üyeleri ve öğrencilere bir sunum yapan Atila,ilçenin özelliklerini, potansiyellerini ve belediye olarak hayata geçirmeyi hedefledikleri hizmetleri anlattı.

bornova bel (1)

Tasarım ve inovasyona büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Atila, “Kentimizin markalaşması için pek çok alanda çalışmalar yapıyoruz. İlçemizi ziyaret eden turist sayısını en üst noktalara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.  Kendisi de mimar olan Başkan Atila, üniversite yıllardında hazırladığı projeler için hep ‘neden bunları bir yerel yönetim uygulamaz’ diye düşündüğünü belirtti. Bornova’nın her yerinin yeniden tasarlanması gerektiğine inandığını söyleyen Başkan Atila, “Bu anlayışla ‘neden öğrencilerimizin projelerinden yararlanmayalım?’ dedik ve çalışmaya başladık. Şimdi öğrencilerimizin ilçemizin her noktasında farklı projeleri çalışıyor olmasından büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Murat Barkan ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevil Sarıyıldız Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya yaptığı sunum nedeniyle bir teşekkür plaketi verdi.