Yaşar’dan Almanya-İzmir Eğitim Köprüsü

Yaşar Üniversitesi, Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği ile işbirliği yaparak, Almanya’da çeşitli kentlerdeki liselerde eğitim gören 20 başarılı öğrenciyi, eğitim gezisi için İzmir’de ağırladı.

YSR Almanya (1)

Bir hafta süren eğitim kampında, İzmir’i ve Yaşar Üniversitesi’ni tanıyan gençler, gördükleri örnek derslerle Türkiye’deki üniversite eğitimi hakkında da bilgi sahibi oldu. Birbirleriyle yakın dostluklar kuran öğrencilerden birçoğu yükseköğrenim tercihini Yaşar Üniversitesi’nden yana kullanacağını belirtirken Stuttgart’tan gelen Merve Berberoğlu ise şimdiden kaydını Hukuk Fakültesi’ne yaptırdı.

BERLİN BÜYÜKELÇİLİĞİ DESTEK OLDU

Avrupa’da yaşayan Türk kökenli gençlerin iyi bir üniversite eğitimi alabilmesi için Almanya’da bilgilendirici konferanslar düzenleyen ve birçok alanda çalışmalar yapan Yaşar Üniversitesi, üniversite eğitimi konusunda gençleri doğru bilinçlendirmek için Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği ile işbirliği yaptı. Berlin Büyükelçiliği tarafından belirlenen Gymnasium mezunu 20 başarılı öğrenci, bir haftalık eğitim gezisi için İzmir’de Yaşar Üniversitesi’nin konuğu oldu. Berlin, Hamburg, Sturttgat, Düsseldorf ve Karlsruhe gibi kentlerde okuyan öğrenciler, geçtiğimiz hafta İzmir’e gelerek geleceklerine yön vermekte bilinçlenmek için akademisyenlerden hem örnek dersler gördü hem de kentin tarihi ve turistik mekanlarını da tanıma fırsatı buldu.

YSR Almanya (4)

BİZ BİR AİLEYİZ

Eğitim gezisinin sonunda düzenlenen sertifika törenine katılan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Almanya’da yaşayan Türk gençlerinin eğitim hayatlarında daha bilinçli hareket etmelerini ve Türkiye’deki eğitim olanaklarını tanımalarını istediklerini belirterek, “Burada bulunduğunuz bir haftalık sürecin sizin için iyi bir tecrübe olduğunu umuyorum. Yeni tanışıklıklar edindiniz ve dostluklar kurdunuz, bunun yanı sıra eğitim sistemi hakkında da bilgi sahibi oldunuz. Artık İzmir’i ve Yaşar Üniversitesi’ni tanıyorsunuz. Üniversitemizin anlayışı ‘Biz bir aileyiz’ sloganımızda olduğu gibi birlikte bir aile olmak  üzerine kurulu. Artık siz de bizden birisiniz, ailemizin bir parçası oldunuz” dedi.

İzmir’in, kalitesi yükselen entelektüel sermayesi ile yüksek öğrenim için iyi fırsatlar sunan bir kent kimliği taşıdığını vurgulayan Yiğitbaşı, “Avrupa’dan gelecek öğrencileri, öncelikle kaliteli bir eğitim ve İzmir’in kültürüyle güzel bir yaşam bekliyor. İzmir, öğrencilerin hem eğitim hem de sosyal hayatlarını rahatça yürütebilecekleri bir şehir olma özelliğini de taşıyor. Uluslararası bir kent üniversitesi olma özelliği taşıyan Yaşar Üniversitesi, Yaşar Topluluğu ile arasındaki ilişki nedeniyle de birçok fırsat sunuyor. Geçmişi uzun yıllara dayanan; gıda, boya, turizm ve kağıt gurubu gibi şirketlere sahip Yaşar Holding’le olan bağı da bir diğer avantaj. Öğrencilerimiz, birçok projelerini Topluluk şirketlerinde hayata geçirme fırsatı bulabiliyor. Bitirme projeleri, stajlar gibi birçok alanda işbirliğimiz mevcut. Sanayide çalışır gibi, büyük bir etkileşimin avantajını bu üniversite yaşıyor” diye konuştu.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cemali Dinçer ise Türkiye’de yükseköğrenimi seçen Türk kökenli öğrencilerin en büyük avantajının, aldıkları çok kültürlü ve çok dilli eğitim olduğunu belirterek, “Türkçe ve Almanca biliyorlar. Üniversitemizde eğitim dili İngilizce, seçmeli bir dersle bir veya birkaç yabancı dil daha öğrenme şansına sahip oluyorlar. Bu gibi imkanlarla, gerek Almanya’da, gerekse Türkiye’de, uluslararası düzeyde ve daha iyi şartlarda çalışabilme oranları artıyor. Ayrıca, bugün birçok Türk üniversitesi, Avrupa ve dünya üniversiteleri ile yoğun bir rekabet yaşıyor; bu alanda küresel ölçekli başarılara imza atıyor. Artık Türk Üniversitelerinin Avrupa ve dünya üniversitelerinden kalite açısından eksiği kalmadı. Yaşar Üniversitesi de uluslararası deneyime sahip akademisyenlerle verdiği eğitimi, öğrencilerine sunduğu laboratuvarlar, değişim programları gibi imkanlarıyla bu üniversitelerden biri” dedi.

STUTTGART’TAN YAŞAR’A TRANSFER

Halen Almanya’da yaşayan Türk kökenli 30 öğrencinin öğrenim gördüğü Yaşar Üniversitesi’nin eğitim gezisine, Berlin Büyükelçiliği’nin belirlediği isimler arasında yer alarak gelen Merve Berberoğlu, “İzmir’i ve Yaşar Üniversitesi’ni görmeden önce, üniversite eğitim tercihimi Almanya’da mı yoksa Türkiye’de mi kullanacağıma tam karar vermemiştim. Ancak buradaki ortamı görüp hocalarla tanışınca, akademisyen kadrosunu ve imkanlarını görünce tercihimi Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden yana kullandım. Kaydımı Hukuk Fakültesi’ne yaptırdım ve çok da mutluyum” diye konuştu.

Stuttgart’tan gelen Merve Berberoğlu ise şimdiden kaydını Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yaptırdı.
Stuttgart’tan gelen Merve Berberoğlu ise şimdiden kaydını Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yaptırdı.

Karlsruhe’de gymnasium okuyup mezun olduğunu belirten Aytaç Kantaş, “Almanya’nın diğer şehirlerinden gelen arkadaşlarımızla birlikte unutulmaz bir hafta geçirdik. Bu bir hafta içinde, İzmir’i ve çevresini tanıma imkanı bulurken aynı zamanda örnek dersler de aldık. Bu dersler bölüm seçmemizde mutlaka yardımcı olacaktır. Ben Yaşar Üniversitesi’nde endüstri mühendisliği ya da makine mühendisliği okumak istiyorum.” dedi.

 

Aytaç Kantaş
Aytaç Kantaş

Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdür Patricia Türkmenoğlu, Almanya’da üniversitelere girerken aranan kriterler ne ise Türkiye’de de aynısının geçerli olduğunu belirterek, “Öğrenciler, Yaşar Üniversitesi’nde, devletin burs olanaklarının yanı sıra üniversite olarak başarıyı desteklemek amacıyla verilen akademik burslardan da yararlanabiliyor. Almanya’dan gelen öğrencilerimizin diğer ülkelerden gelen öğrencilere göre daha fazla avantajları var ve bizim öğrencilerimize de katkı sağlıyorlar.” şeklinde konuştu.

YSR Almanya (3)