Çevrimiçi Karşıyaka

Karşıyaka Belediyesi; ilçe ile ilgili tüm bilgi ve hizmet detaylarına, akıllı cep telefonlarından tek tuşla ulaşma imkanı sağlayacak Çevrimiçi Karşıyaka Projesi’nde sona yaklaştı.

Vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, hizmette kaliteyi ve hızı artırmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, İZKA ve Yaşar Üniversitesi tarafından desteklenen Çevrimiçi Karşıyaka Projesi’nde sona yaklaştı.
Vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, hizmette kaliteyi ve hızı artırmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, İZKA ve Yaşar Üniversitesi tarafından desteklenen Çevrimiçi Karşıyaka Projesi’nde sona yaklaştı.

İZKA VE YAŞAR DESTEKLİYOR
Vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak, hizmette kaliteyi ve hızı artırmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, İZKA ve Yaşar Üniversitesi tarafından desteklenen Çevrimiçi Karşıyaka Projesi’nde sona yaklaştı. Karşıyaka’yla ilgili tüm bilgi ve hizmet detaylarına, akıllı cep telefonlarından tek tuşla ulaşma imkanı sağlayacak olan projede yazılım aşamasına geçildi. 4 ay içinde hizmete girecek olan uygulama için tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar; Kaymakam Saadettin Yücel ile İZKA ve Yaşar Üniversitesi temsilcilerine bilgilendirmede bulundu.
HEDEF 50 BİN KİŞİ
Bir akıllı telefon uygulaması olan “Çevrimiçi Karşıyaka” ile kentteki sosyal, kültürel, turistik ve sanatsal değerlere; bütün kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri hakkında her türlü bilgiye; Karşıyaka’daki tüm organizasyon bilgilerine bir akıllı telefon aracılığıyla ulaşılabilecek. Ayrıca, mobil anket çalışmaları ve yön-yer bulma planlaması yapılabilecek. Halkın yerel yönetim sürecine dahil edilmesi hedefine de katkı sağlayacak bu projeyle, kent genelinde en az 50 bin kişiye ulaşılacak. İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) “Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı” kapsamında 325 bin TL tutarında hibe desteği almaya hak kazanan proje, 120 gün içinde vatandaşların kullanımına sunulacak.

“HAYATI KOLAYLAŞTIRIYORUZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bilgi toplumunda ve teknolojinin yoğun bir ağ oluşturduğu şu süreçte insanların bilgiye daha kolay ulaşması gerekiyor. Biz belediye olarak toplumun hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Çok önemli bir proje. Bundan sonra nereye gidersek gidelim Karşıyaka’yı da yanımızda götüreceğiz. Ve her zaman daha iyisini yapmak için çalışacağız” dedi.

“BÜYÜK BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK”
Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel ise “Son derece çağdaş ve hızlı kullanıma hazır bir proje. Karşıyakalılara hemen, anında hizmet sunabilecek bir tasarım düşünülmüş. Teknolojiden yararlanmak adına önemli bir adım olduğunu görüyorum. Projenin, vatandaşlar adına büyük bir ihtiyacı karşılayacağına eminim” dedi.