YAŞAR ÜNİVERSİTESİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Yaşar Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti’nin kararıyla rektörlük görevine 01 Haziran 2015 tarihinden geçerli olmak üzere  Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer olarak atandı. Prof. Dr. Murat Barkan’ın başarı ve esenlik dilekleriyle görevi devrettiği Prof. Dr. M. Cemali Dinçer üniversitenin atılımlarını “Bilim, Birlik, Başarı” ilkesi doğrultusunda kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

ATILIMLARIMIZ SÜRECEK

Rektör Prof. Dr. Dinçer, “ Yaşar Üniversitesi İzmir ve Ege’de olduğu kadar Türkiye genelinde ve yurtdışında da yükselen bir değer olmayı sürdürecektir. Üniversitemizi bugünlere getiren başta kurucumuz ve onursal başkanımız Sayın Selçuk Yaşar’a olmak üzere Yaşar Ailesi’ne, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti’ne ve tüm emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer

STANFORD ÜNİVERSİTESİ’NDE DOKTORA

Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer kimdir?

Prof. Dr. Cemali Dinçer, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Ardından NATO bursu ile ABD’deki Stanford Üniversitesi’ne giden Dinçer, burada endüstri mühendisliği ve istatistik yüksek lisansı ile endüstri mühendisliği ve mühendislik yönetimi alanında doktora yaptı. Bilkent Üniversitesi kurulurken Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün kurulmasında yer almak üzere ABD’den davet alan Dinçer, 1986 yılında Bilkent Üniversitesi’nin ilk akademik kadrosunda yer aldı. 10 yıl Bilkent Üniversitesi’nde çalıştıktan sonra özel sektöre geçen Dinçer, İzmir’de Yeni Asır gazetesinin genel müdürlüğü görevinde de bulundu. Daha sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde önce İletişim Fakültesi’ni hemen ardından Mühendislik Fakültesi’nin öncesi olan Bilgisayar Bilimleri Fakültesi’ni kurdu. İEÜ’nde Türkiye’de ilk defa lisans düzeyinde yazılım mühendisliği bölümünü kuran Dinçer, bilgisayar mühendisliği ve yine Türkiye’de ilk defa eğitime başlayan endüstri sistemleri mühendisliği bölümünü, ardından elektronik ve telekomünikasyon mühendisliği bölümünü de açtı. 2006 yılında İzAIR (İzmir Hava Yolları) genel müdürlüğü görevinde de bulunan Dinçer,  2011’de İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı olarak çalıştı. İstanbul’un ardından tekrar İzmir’e dönen Dinçer, İzmir Bilim Parkı Danışma Kurulu üyeliği, İEÜ Rektör Yardımcılığı görevlerinin ardından Eylül 2014’den itibaren Yaşar Üniversitesi’nde çalışmaya başladı. İlk olarak Akademik Ofis Direktörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. M. Cemali Dinçer daha sonra üniversite Rektörlüğü’ne atandı.

Dinçer’in Stanford Üniversitesi başta olmak üzere almış olduğu birçok ödül, uluslararası ve ulusal makale, kitap ve projeleri bulunuyor.