Üniversiteler kenti İzmir için buluştular

Üniversiteler kenti İzmir için buluştular

İzmirli rektörler güç birliği için buluştu, vekiller destek verdi

Rektörler,  İzmir’in uluslararası üniversiteler kenti olması için her ay buluşarak neler yapılması gerektiğini tartışıyor, çözüm önerileri üretiyorlar

Uluslararası düzeyde “Üniversiteler Kenti’ kimliği giderek güçlenen İzmir’deki dokuz üniversitenin rektörü, “İzmir Üniversiteler Platformu”nu oluşturarak, işbirliği alanlarını geliştirmek için 4 yıldır çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İzmir’in değerlerine bilim ışığında artı değer katmak temel amacıyla kurulan platform, kentte yaşam ve üretim potansiyeline bilimsel ortak akıldan faydalanarak katkıda bulunmayı hedefliyor.

İzmir’in üniversiteler kenti olması yolundaki çalışmalarına tüm hızıyla devam eden İzmir Üniversiteleri Platformu (İÜP) üyesi rektörler Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Aytun Çıray ve Aydın Şengül’ün de izlediği toplantıya, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İzmir Üniversitesi Rektör Yard. Prof Dr. Merdan Hekimoğlu, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tancan Uysal, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, İÜP Genel Koordinatörü Yard. Doç Dr. Cengiz Üzün katıldı.

İÜP Dönem Başkanı ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, platform adına yaptığı açıklamada, İzmir’in uluslararası bir üniversite kenti olması yolunda çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirtti.

Barkan, şöyle konuştu:

“ Hedeflerimiz daha da büyüyerek uluslararası boyutlara ulaştı. Şimdi dünyada artan yükseköğretim talebinde Türkiye cazibe merkezi olmaya başladı, İzmir de bu alandaki şansını iyi kullanmalı.  İzmir’in ‘emekli kenti’ algısının yerini artık uluslararası üniversiteler kenti almalı. İÜP ev sahipliğinde 8-9 Haziran’da “Uluslararası Öğrenci ve Bilim İnsanı Hareketi Çalıştayı” düzenlenecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr Gökhan Çetinsaya’nın da katılacağı çalıştay kentimize bu bağlamda ciddi katkılar sağlayacak.”

Milletvekillerinden rektörlere destek

İÜP’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alan milletvekilleri de İzmir’in üniversiteler kenti olması yolunda sorumluluk almaktan mutluluk duyacaklarını ifade ettiler. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, ’’ İzmir’in bu hedefi başarabilecek potansiyeli ve alt yapısı mevcut, , rektörlerimizin üniversiteler kenti imajını İzmir’e getirme çabalarını destekliyorum’’ dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül de  ’’Gençleri ülke geleceğine hazırlayan üniversitelerimizin bir araya gelerek İzmir için uluslararası projeler üretmesini tebrik ediyor ve bundan sonraki çalışmalara daha kapsamlı katılmak istediğimizi belirtiyorum.’’ şeklinde konuştu.   CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da şunları söyledi:   ’’ İzmir’in üniversite kenti olması büyük bir şans. Her anlamda kentteki yeni oluşumlara ışık tutacağına ve bu oluşumların gelişimlerine hız vereceğine inanıyoruz, her türlü desteği vermeye hazırım.’’

 

no images were found