Üniversite-sanayi iş birliği

ESBAŞ ile Yaşar Üniversitesi arasında, Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların çalışanlarına yüksek lisans ve sertifika programlarında özel şartlar sağlayan iş birliği protokolü imzalandı.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller ile ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler tarafından imzalanan Yaşar Üniversitesi-ESBAŞ İş Birliği Protokolü kapsamında, Ege Serbest Bölgesinde (ESB) faaliyet gösteren firmaların çalışanları, Yaşar Üniversitesi lisansüstü eğitim programlarına kayıt yaptırmaları durumunda, her yıl Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen program ücretinden indirim alarak faydalanacaklar. ESB’deki çalışanlar Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) bünyesinde  düzenlenen özel tasarım kurumsal eğitim programlarında da program bazında değişik oranlarda indirimden yararlanacak. Protokol kapsamında ayrıca, aynı lisansüstü programa 20 ve üzerinde başvuru olması durumunda, Yaşar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından protokol öğrencilerine yönelik ayrı şube açılabilecek.

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller, günümüzün rekabetçi iş koşullarında firmaların yetkinliklerinin geliştirilmesine destek olmak amacı ile Yaşar Üniversitesi tarafından gerek Lisansüstü Eğitim Enstitüsü (LEE), gerekse YÜSEM aracılığıyla, farklı sektörlerde faaliyet gösteren kurumların çalışan ve yöneticilerine yönelik çeşitli seviyelerde diploma ve sertifika almaya yönelik eğitim-gelişim programları tasarlandığını belirterek, “ ESBAŞ ile imzaladığımız bu protokol kapsamında da, ESB bünyesindeki firmalardan gelecek özel tasarım eğitim programı talepleri önceliklendirilerek, LEE yönetimimiz ve YÜSEM uzmanları tarafından firmaların kendi ihtiyaç ve taleplerini birebir karşılayan eğitim içerikleri oluşturulacak. Sözkonusu  eğitimlerin Yaşar Üniversitesi’nin konularında uzman akademik kadrosu ve sektörel uzmanlar tarafından teori ve pratiğin harmanlanarak verilmesi, belirlenmiş olan hedeflere ulaşılması açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca kurumlarımız arasındaki bu işbirliğinin birçok farklı sektöre bilgi ve teknoloji transferi bağlamında da çok değerli katkıları olacağına yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler de Yaşar Üniversitesi ile iş birliğini ilerletmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: “Bu protokol ile Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren firmalarla Yaşar Üniversitesi arasındaki işbirliğini birçok alanda ileri taşıyacak ve bu doğrultuda firmalarımıza değer katacak yenilikçi eğitim programları ile Yaşar Üniversitesi Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürlüğü ile çeşitli ortak projeler  organize edeceğiz. Tüm bu ortak çalışmalar sonucunda, üniversite-sanayi iş birliği konusunda önemli bir adım daha atarak, firmalarda istihdam edilen personelin gelişimine katkı sağlamış, aynı zamanda da nitelikli çalışanların sektörde en hızlı şekilde istihdam edilebilmesine olanak sağlamış olacağız.”